Jump to content

SVEN2021

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala, puno na odgovoru. Još samo jedno pojašnjenje, pod poreznim procijeniteljm mislite na ovlaštene građevinske procjenitelje,ja sam konkretno pitala ovlaštenog sudskog procjenitelja.
  2. Molim da li mi neko može obrazložiti kada se procijenjuje bračna stečevina-konkretno nekretnina koja procjenu treba gledati. Da li se traži procjena ovlaštenog procjenitelja.Koju cijenu on navodi.Buni me jer njegova procjenjena cijena nije ista kao tržišna cijena nekretnine. Ne svaćam u čemo je razlika. Da li se onda uzima cijena procijenitelja ili cijena koju bi nekretnina imala za prodaju. Zahvaljujem .
  3. Poštovani, U braku kao zajedničku imovinu imamo kuću, stan, dva auta. Sve navedeno glasi na mog supruga. Zaima me ukoliko nakon rastave braka ne uspijemo dogovoriti raspodjelu stečevine, mislim konkretno na kuću čija je vrijednost otprilike 500.000 EUR, a moj suprug odluči da me za navedenu vrijednost isplati, kako se to pravno regulira .Ugovorom kod javnog bilježnika( ili ?), da li se navode rokovi.Koje je moje pravo ako isti ne isplati dogovoreni iznos. Drugo pitanje, da li isti ima pravo na veći udio u zajedničkoj stečevini iz razlga što ima znatno bolja primanja od meni, te je shodno istom i istom ulagao. Koliko iznose odvjetnički troškovi prilikom diobe bračne stečevine vrijednost oko 600.000 EUR.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija