Jump to content

MaksGrim

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O MaksGrim

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Bitna stvar je naglasit da je najčešće minimalna udaljenost od međe 3 metra ili polovica visine vijenca kuće. To znači da ako kuća ima npr. prizemlje i 2 kata, visina vijenca je na cirka 9 metara, takva kuća mora bit 4.5 metra udaljena od međe. Svi uvjeti gradnje bi se morali nalazit u PPU ili GUPu vaše općine/grada.
 2. Doša sam do direktne informacije da je ta aktivna plomba - pojedinačni ispravni postupak radi upisa prava služnosti u korist lokalnog vodovoda i kanalizacije d.o.o. Taj postupak se vodi za velik broj parcela kroz koje (uglavnom rubnim dijelom) prolaze budući projektirani vodovi za kanalizaciju i vodovod. Pričajući sa njihovim odvjetnikom koji je preda taj predmet, on kaže da kad npr dođe do kupoprodaje, da on može (uz suglasnost nadležnih tijela) ustupit pravo prvenstva za upis. Koliko je to izvedivo? Ima li neko iskustva sa tim - ustupanjem prava prvenstva za upis? Hvala
 3. Nije mi baš najjasnije. Znači to je postupak kojim neko želi upisat pravo vlasništva, ali nije u mogućnosti obavit to "redovitim" predlogom? Koji je mogući razlog za takvo nešto? Malo sam se informira, ali nije potvrđeno: Može li postojat opcija da lokalno komunalno društvo (u ovom slučaju kanalizacija) želi upisat pravo služnosti za koridor kroz koji bi prolazila buduća infrastruktura za kanalizaciju? Ako ja npr. želim kupit tu parcelu, da li to znači da neću moć se upisat ko vlasnik dokle god se ova aktivna plomba ne provede? (a nije se provela već godinu ipo...)
 4. Hvala. Šta točno znači "IZRADA NACRTA RJEŠENJA O POSTUPANJU PO PRIJEDLOGU ZA OTVARANJE POJEDINAČNOG ISPRAVNOG POSTUPKA"? Šta točno znači "pojedinačni ispravni postupak"?
 5. Dobar dan, Zanima me šta točno znači aktivna plomba koja je prisutna već 2 godine na jednom zemljištu koje želim kupit. Ovo su dostupne informacije sa oss.uredenazemlja.hr: Sadržaj prijedloga: Pojedinačni ispravni postupak na čest. zem. x, y, z i dr. u K.O. XXX Bilješka o kretanju spisa: IZRADA NACRTA RJEŠENJA O POSTUPANJU PO PRIJEDLOGU ZA OTVARANJE POJEDINAČNOG ISPRAVNOG POSTUPKA Hvala
×
×
 • Napravi novi...