Jump to content

Crni anđeo

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Odlično, znaci kako god bilo ja sam ta koja ce izvuci deblji kraj bez obzira sto poslodavac ne stiti mene kao radnika kad se nesto desi i bez obzira jer ona meni isplacuje placu na ruke...
  2. A sto u slucaju da se ja sad ne pojavim na poslu 3 dana cime mi automatski tad ona treba dat otkaz
  3. Ali u prijavi od mirovinskog pise rad na odredjeno
  4. Nisam dala pisani otkaz nego samo usmeni. Otkaz dajem zbog prelaska na drugo radno mjesto i zbog stalnih neugodnosti s pojedinim gostima(tucnjava, vrijedjanje i sl.)
  5. Isla sam provjeriti, u mirovinskom sam prijavljena, ali ugovor o radu nisam dobila i placu mi isplacuje na ruke umjesto na racun
  6. Pozdrav, Zanima me sljedece:nakon 2mj.dala sam otkaz u jednom kaficu, naravno sefica mi je odmah rekla da trebam odraditi otkazni rok, ali buduci da nemam ugovor i cijelu placu mi isplacuje na ruke zanima me koliko bi joj trebala raditi i sto u slucaju da odem prije nego sto ona hoce i odbije mi dat placu-kome je prijaviti?
  7. Pozdrav svima, Buduci da sam ovdje uvijek dobila odgovore obracam Vam se i sada. Naime, situacija je ovakva kad smo se moj bivsi muz i ja rastajali radio je za 4000kn i zato sam trazila za troje djece 1500kn koje je sud i prihvatio. Medjutim, u međuvremenu on je bio u Njemackoj i zaradio dosta novca(pretpostavljam jer je kupio kucu i auto) premda znam i da je radio na crno. Sad se vratio, ja sam nenadano ostala bez posla i trazila bih povećanje alimentacije, ali me zanima hoce li to sud prihvatiti jer iako vjerujem da ima sredstava u Hrvatskoj je nezaposlen i vjerojatno ce se na to pozivat. Druga stvar koja me zanima je također vezana za alimentaciju. Prije nego je otisao u Njemacku nije mi placao alimentaciju godinu dana i ja sam zbog toga podnijela kaznenu prijavu 2018te. Na drzavnom odvjetništvu sam dala izjavu i rekli su da moraju njega ispitat pa ce vidjet sta dalje. Ja nikad nisam dobila nikakvu povratnu informaciju od njih i to sam i zaboravila. U međuvremenu on je poceo redovito placat i isla sam i u finu da mu se skide blokada s racuna. Do ovog mjeseca je normalno prelazio granicu, ali sad su ga valjda detaljnije pregledavali i vidjeli da stoji kaznena prijava pa je zavrsio u pritvoru 10 dana. Nedavno sam dobila poziv na sud u 9mj.kao svjedok u vezi toga. Sad me zanima postoji li mogućnost da dobijem neku kaznu jer prijavu nisam povukla ili da me on tuzi jer tu prijavu nisam povukla. Da napomenem, cim mi je njegova sestra javila da je u pritvoru, njegovom odvjetniku dostavila sam ispis uplata i izjavu da mi nije nista duzan ovjerenu kod javnog bilježnika. Ispričavam se na duzem postu, ali nisam mogla krace da se shvati o cemu se radi. Unaprijed hvala na odgovorima
  8. Hvala Vam svima na odgovorima. Izgleda da cu ipak morat sve rijesit bez rupa, naravno da su mi moja djeca na prvom mjestu i ne bih napravila nijedan potez cime bih ugrozila da ostanem bez njih. Trenutno sam bas jako ogorcena jer imam osjećaj da me se u centru samo zele rijesit, nije ih briga sto me otac djece konstantno vrijedja i uporno odbija svaku komunikaciju samnom kad su vidjanja u pitanju tj.dogovara se s djetetom od 9g.a oni u tome ne vide bas nikakav problem Sto se povecanja alimentacije tice,koji iznos ja uopce mogu traziti kad uopce ni neznam kolika su njegova primanja??
  9. Hvala Vam na odgovorima. Tu se bas radi o kako ste rekli kapricu roditelja jer se on nazalost samo koristi 'moci' koju ima da mene sprijeci u nastojanju da djeci i sebi stvorim bolju buducnost. U presudi stoji da ce djeca zivjeti s majkom na toj i toj adresi. Iskreno, nadala sam se da postoji neka 'rupa u zakonu' s kojom bi ga stavila pred gotov cin. A sto je sa opcijom da se ja preselim zbog posla, djecu i dalje ostavim na toj adresi na privremenu skrb baki i djedu o cemu bi naravno obavijestila centar, a on bi onda na neki način bio prisiljen dati mi tu suglasnost? I jos jedno pitanje, on radi u Njemackoj navodno ne prijavljen, a ja namjeravam traziti vecu alimentaciju, kako se to rjesava tj. hocu li je uspjet dobit ako on uistinu radi na crno i nema nikakvih dokaza o uplatama poslodavca?
  10. Pozdrav i sretna Nova godina svima Imam jedan mozda neobican problem, ali nadam se da cu ovdje pronaci i odgovor. Naime, s bivsim muzem imam zajednicko skrbništvo nad tri sina, on trenutno radi u Njemackoj, a ja sam u Hrvatskoj tocnije u Slavoniji. Prije otprilike godinu dana mi se pruzila prilika da odselim u zg, naravno on nije dao suglasnost, a u centru je ispricao toliko uvjerljivu pricu da je centar stao u njegovu stranu i ja sam na kraju odustala od daljnjih sudskih postupaka za djelomicnim skrbništvom. Medjutim, sada mi se desila situacija da sam ostala bez posla, a u ovom dijelu Slavonije nema bas puno mogućnosti da cu si tako skoro i naci drugi posao. Moje pitanje glasi, kad bi poduzela dramatican potez i odselila se bez njegovog pristanka kakve bi eventualno posljedice mogla snositi? Da se razumijemo, ne bih otisla u drugu drzavu, odselila bih se najvise 50ak km dalje i obavijestila bih ga o tome, ali ne bih trazila suglasnost.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija