Jump to content

samuraj1880

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Aha, znaci to bi teoretski trebala rjesit ljekarna? Da, cini se da je to problem. Po ovome maksimalno mogu za 30 dana, al to je zamjenska terapija hormonima koja se daje injekcijama. Jedno pakovanje ( bocica ) je dostatno za 4 mjeseca.
  2. Hm, vidit cu onda kako to izvesti. Pogledam ima li koja ljekarna da narucuje posebne ljekove iz vani jer ne zelim nista postom, pa makar to bilo preko Francuske. Dovoljno je da jedan put otvore i kaznena mi prijava ne gine. Nasao sam na jednoj stranici nesto sto se zove interventni unos i uvoz lijekova. Cini mi se da trebaju neka posebna odobrenja od HALMED-a. Moga bi se malo bolje raspitati. Inace, slazem se. Bilo bi cudno da unosim godisnju zalihu, pa makar imao recept. Hvala na odgovoru.
  3. Hm, onda bi mi to bio problem. Jel moze ljekarna narucivat ljekove koji su odobreni u toj drzavi, a nema ih u tom obliku preko HZZO-a posto naravno kao privatna osoba postom takve stvari ne smim primati? Neprakitcno bi bilo da svako mjesec dana odlazim u tu drzavu po mjesecnu zalihu. Upravo sam zatrazio pomoc preko granice jer doktori u nas taj problem ne zele ljecit. Htio bi sve to obaviti privatno jer moja doktorica odbija ljecit i propisat terapiju.
  4. Pozdrav, zbog nezadovoljostva pružanja usluge ljecenja preko HZZO-a potrazio sam pomoc preko granice. Zanima me kako bi carinici gledali na propisani lijek od strane doktora van HR uz naravno predoceni recept, kontakt informacijama ... Lijek nije na popisu droga, ali je kontrolirana substanca i ide na recept kod nas i u toj drzavi. Po taj ljek bi naravno morao ici osobno jednom godisnje u tu drzavu, a vadenje krvi bi obavljao u HR-u i konzultalcije bi bile online.
  5. Bok, hvala vam na odgovoru. Taj nootropic je na razini modafinila i vani se prodaje u nekoj sivoj legalnoj zoni. On kao i modafinil se u nas mogu dobiti na recept ( kao i npr. ostali nootropici kao što je piracetam, al nikad nisam čuo da je netko imao problema sa naručivanjem takvih tvari ). Tražio sam po „kemijskom imenu“ i brand name i zbilja ga nema na popisu zabranjenih tvari/ narkotika. U prošlosti sam ga naručivao kao i modafinil i nikad nisam imao problema. Sad ne znam da li sam samo imao sreće sa carinicima i kako oni uopće operiraju kad otvore paket? Kao što sam napisao nije ni analog zabranjenih tvari ( tipa florid-amfetmin ili nešto tako ). Još dosta komplicira stvari što na popisu zabranjenih tvari se nalazi „kratom“ koji se isto vani prodaje u slobodnoj prodaji. Ukoliko nije na popisu da li je najgore što se može dogodit neki prekršaj?
  6. Bok, ja sam u istoj situaciji. Npr. postoje takvi lijekovi koji u nas idu na recept, a vani se prodaju u slobodnoj prodaji. Npr. DXM ( sirup za kašalj ), Nootropici ( te koje si nabrojao ), modafinil (ovaj se proizvod uglavnom naručuje iz Indije, al US customs gleda blagonaklono na njega). Problem je što oni u nas idu na recept, ali ne nalaze se na popisu zabranjenih tvari ( Popis droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga ). Nisam još čuo da je itko imao problema za npr. naručivanjem modafinila, al možda to može bit samo dobra volja carinika? Neka netko drugi napiše tko ima više iskustva ili je sam naručivao takve stvari. Postoji jedna iznimka kod tih „nootropica“, a to je kratom koji se od sada nalazi na tom popisu droga tako da ni slučajno naručivat jer čitao sam na redditu da je user doživio pretres zbog te substance ( nedavno uvedena na popis ). U svojim studentskim danima kad još modafinil nije bio popularan naručivao sam par puta i svaki put je stigao bez problema ( al to je vjerovatno bila samo sreća ). Bilo je još takvih „supplemenata“ koji nisu bili na popisu droga i svaki puta su stigli, al mislim da samo carinici nisu otvarali paket. Možda ćeš bolje proći nego da naručiš tvar koja se nalazi na popisu kontroliranih substanci, al ne mogu tvrdit sa 100% sigurnosi jer sam do sada vjerovatno imao samo sreću u tome da carinici nisu otvarali moj paket, a bilo ih je (10+) tijekom godina.
  7. Bok, naručio sam tvar koja se prodaje kao “nootropic” (kognitivni pojačivač). Koliko vidim tvar nije na popisu droga i psihoaktivnih tvari ( nije kontrolirana supstanca niti sadrži narkotik ), ali koliko vidim kod nas se može dobiti na recept. Ta tvar nije ni analog kontroliranih substanci „legal highs“, ali opet me strah što je najgore što se može dogodit ukoliko carinici otvore pošiljku? Dali je moguće da me gone kazneno ili ipak postoji šansa da prođem samo sa nekom novčanom kaznom ili dobijem upozorenje da ne naručujem više te stvari?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija