Jump to content

bjanka_zaduznic

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. možete nazvati 192 njihovi razgovori bi trebali biti snimani te bi zbog toga trebali barem nekako reagirati
  2. i to mi je jasno, no zanima me kako se poslodavac može "osigurati" da student neće dati otkaz, odnosno prestati podizati ugovore
  3. svjesna sam toga, no zanima me može li nekim dokumentom osigurati podizanje studentskog ugovora svakog mjeseca
  4. Pozdrav! Zanimaju me preporuke u vezi rada preko studentskog ugovora na dulje vrijeme. Naime znam da je Zakonom o obavljanju studentskih poslova maksimalna duljina studentskog ugovora 45 dana. Što biste preporučili studentu da sklopi/potpiše s poslodavcem u slučaju gdje poslodavac nudi "interne edukacije" i mentoriranje studentu pri zaposlenju, a želi se osigurati kako će student ostao u firmi minimalno x godina. Postoji li opcija gdje student apsolvent može zadržati studentska prava do diplome (znači ne sklopiti ugovor o radu prije diplome) te se obvezati na rad kod poslodavca (preko studentskih ugovora) i sklapanje ugovora o radu nakon diplome (s ukupnim trajanjem zaposlenja (uračunati studentski dani) od minimalno x godina). Poslodavac želi biti osiguran od odlaska studenta time što bi prijevremenim otkazom student morao poslodavcu "vratiti"/platiti unaprijed određenu novčanu svotu koja će biti uložena u njega internim edukacijama i mentoriranjem.
  5. Također se u prijedlogu ugovora spominju dodatne vanjske edukacije o kojima bi se naknadno pisali aneksi što mi još više baca sumnju na korištenje zadužnice.
  6. još informacija: glavni razlog iz kojeg žele zadužnicu je u tome što će mi kroz posao pružiti znanja potrebna za obavljanje istog, "edukacije" su interne, odnosno unutar same firme, od strane mentora
  7. Pozdrav! Studentica sam apsolventske godine te sam dobila ponudu za posao. Firma mi je ponudila potpisivanje bjanko zadužnice na tri godine kako bi se osigurali u slučaju mog odlaska. Originalno su mi ponudili ugovor o radu + bjanko zadužnicu, no budući da ne želim izgubiti studentska prava prije diplome dogovorila sam se da radim preko studentskog ugovora dok ne diplomiram. Zanima me koliko su zadužnice uobičajena praksa pri zapošljavanju te postoji li neki drugi način na koji se firma može osigurati od mog odlaska koji je povoljniji za mene (da mi ne može tak tako sjesti ovrha, gdje se iznos i kamate ne pišu naknadno od strane poslodavca i slično)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija