Jump to content

LILI86

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je LILI86 objavio

  1. Hvala Vam puno na odgovorima. Po svemu ovo je gotov slučaj kako se čini. Još mi preostaje moliti bilo kakav dogovor. Vjerujem da od toga ništa, ali vrijedi pokušati i truditi se čim prije riješiti dugovanje kako bi mi računi po blokadi bili čim prije odblokirani. Nadam se samo da sudski troškovi neće biti enormno veliki.
  2. Hvala vam na odgovorima. Ne mogu provoditi ovrhu na drugim predmetima jer nemam pokretninu ni nekretninu u vlasništvu. Samo mi nije jasno vezano za kredit. On mi nije pod ovrhom, redovno uplaćujem rate i nema kašnjenja. Dogovor je s bankom takav da mi se rata skida s plaće. Sad kad sam na komplikacijama redovito sama uplaćujem rate. Ukoliko nastupi ovrha od pbz carda, postoji li mogućnost raskida kredita pa da mi i on završi na ovrsi? Znate li možda kada je dugovanje vidljivo u DOR-u i HROK-u da eventualno znam mogu li pokušati realizirati neki kredit u drugoj banci (da nije pbz)? pa da se to dugovanje podmiri? Iz prakse, znate li koliko je potrebno od primitka Prijedloga za ovrhu do same blokade računa? Dobije li se kakva obavijest kad će nastupiti blokada?
  3. Poštovani, tražim iskustva i savjete i nadu da mogu izbjeći ovrhu. Imam dug na premium visa kartici 43000kn, nalazim se na komplikacijama. Dobila sam opomenu pred utuženje od odvjetničkog društva po kojoj sam ih odmah kontaktirala. Savjetovali su mi da uplaćujem koliko mogu. Nakon uplate, opet sam ih kontaktirala. Rekli su mi da je poslan prijedlog za ovrhu i da bi uskoro trebala stići. Nisam ju još dobila. Zvala sam pbz card i pokušala se s njima dogovoriti oko obročne otplate, ali kažu da to nije moguće. Potom sam im poslala i mail o eventualnom sklapanju izvansudske nagodbe, čekam odgovor. Koliko sam shvatila ovrhu nikako ne mogu izbjeći, zanima me, redovnim uplatama mogu li odugovlačiti provođenje? Mislim da mi i sjednu na račun ne mogu se naplatiti jer su komplikacije i porodiljni izuzeti iz ovrhe, ali ako mogu izbjeći dok se dug ne otplati vrijedi pokušati. Najviše mi je zbog kredita jer kad opet počnem raditi imam jedan koji mi se skida administrativnom zabranom s plaće (to je bio uvjet za dobivanje kradita). Može li se administrativna zabrana i dalje odvijati ukoliko eventualno dođe do ovrhe? Trebam li pokušati ponuditi sklapanje izvansudske nagodbe i odvjetničkom društvu? Je li to uopće još moguće ostvariti? Jednostavno mi je teško povjerovati da ni sa kim nema dogovora.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija