Jump to content

pristojanmladic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije mjesec i pol dana doživio sam prometnu nezgodu u kojoj me udarilo vozilo koje je prošlo kroz crveno svjetlo (ja sam stajao vozilom i krenuo kada se upalilo zeleno u mom smjeru, što znači da je ovaj prošao kroz debelo crveno...). Imam dvojicu svjedoka (vozači koji su se vozilom kretali iza mene). On, naravno, tvrdi da nije prošao kroz crveno, no nema niti jednog svjedoka. Prijavio sam štetu, izvršen je izvid štete, te sam nakon tjedan dana od pravnika osiguravajuće kuće dobio odgovor kako mi od dokumenata nedostaje pravomoćno rješenje suca za prekršaje, jer njihov osiguranik izričito tvrdi da je prošao kroz zeleno. Nakon što sam dobio i policijski zapisnik, u kojem stoji kako se podnosi prijava samo protiv vozača koji me udario (dakle, meni ne pripisuju krivicu za nezgodu), predao sam ga u osiguranje uz potpisanu izjavu svjedoka, te prigovor. Oni i dalje šute, a ja čekam da mi odobre isplatu kako bih mogao popraviti auto koji već mjesec i pol dana stoji i trune! Za popravak nemam dovoljno novca (radi se oko 25 000 kuna štete). Zar ću morati čekati okončanje sudskog postupka?? Očito je da me vuku za nos... Što da učinim? Hvala.
  2. Evo, danas sam uz prigovor predao originalni policijski zapisnik koji je korektno sastavljen i u kojem je navedena izjava mog svjedoka, te kako se podnosi u sklopu prekršajnog prijedloga samo protiv ovoga koji me udario, a ja sam čist. Predao sam i ovjerenu izjavu svjedoka u kojoj on navodi kako sam prošao kroz zeleno, a ovaj kroz crveno. Ako mi i ovo ne priznaju, što da radim?
  3. Prije mjesec dana doživio sam prometnu nezgodu u kojoj me udarilo vozilo koje je prošlo kroz crveno svjetlo (ja sam stajao vozilom i krenuo kada se upalilo zeleno u mom smjeru, što znači da je ovaj prošao kroz debelo crveno...). Imam dvojicu svjedoka (vozači koji su se vozilom kretali iza mene). On, naravno, tvrdi da nije prošao kroz crveno, no nema niti jednog svjedoka. Ukratko, iako se radi o klasičnoj "škaljivoj" situaciji crvenog svjetla, no kako su mi rekli policajci na očevidu, ovoga puta nema sumnje tko je kriv, a kako sam doznao (neslužbeno) u policijskom izvješću stoji kako je ovaj apsolutno kriv i policija u njemu ne traži da konačnu odluku donese sud. No, što me muči... Prijavio sam štetu, izvršen je izvid, te sam nakon tjedan dana dobio odgovor od pravnika osiguravajuće kuće kako mi trenutno nisu u mogućnosti isplatiti štetu, jer nemaju pravomoćno sudsko rješenje suca za prekršaje, a ovaj izričito tvrdi kako je prošao kroz zeleno svjetlo. Pitanja: 1. Da li će mi osiguranje isplatiti štetu nakon što zaprime policijski zapisnik (koji je, kao što sam rekao, crno - bijel u moju korist) ili će inzistirati na sudskom rješenju? 2. Nimalo se ne bojim suda, jer imam hrpu dokaza u svoju korist, no ako će osiguranje inzistirati na sudskom rješenju, koliko će to trajati i što u slučaju da dođe do zastare? Katastrofa... Hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija