Jump to content

andrea12

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako ponovno pokrenu ovrhu, ide li onda sve ispočetka ili se samo nastavlja "gdje je stalo" (kamate itd.)? Ako ponvno pokrenu ovrhu mogu li se onda pozvati na zastaru pošto se radi o računima za telekomunikacijske usluge ili to u takvom slučaju ne vrijedi?
  2. Pozdrav, Ovrha mi je obustavljena prema članku 12 Zakona o provebi ovrhe na novčanim sredstvima. U 3 godine dug nije podmiren i nije bilo uplate proteklih 6 mjeseci. S obzirom da znam da ovrhu može ovrhovoditelj ponovno pokrenuti u roku od 3 godine, zanima me koje su mi najbolje opcije sad? Bojim se da mi ne pokrenu ovrhu pred sam istek tog roka i uračunaju sve kamate. Je li možda bolje probat se nagodit s njima ili? Hvala.
  3. Može li se taj slučaj rješiti izvanparnično? I vrijedi li zastara za račune tele2 bez obzira što račun ukljućuje tarifu + mjesečnu naknadu za uređaj?
  4. Hvala Vam na odgovoru. Kolike su šanse da sud odbaci potpuno ovrhu? Koliko ću otprilike morati platiti sudske troškove?
  5. Pozdrav, imam nedoumica u vezi ovrhe. 29. siječnja 2021. dobila sam Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave, dostavljene od strane javnog bilježnika, koji je prijedlog dobio u rujnu 2020. Međutim, radi se o dugovanju prema Tele2 iz 2016. godine. Htjela bih uložiti prigovor u roku od 8 dana. Na koje se sve stavke mogu pozvati? Pretpostavljam da mogu na zastaru, ali mogu li i na to da sam trenutno nezaposlena, nemam nikakve imovine te na činjenicu da uopće nisam dobila nikakve opomene da dugovanje i dalje postoji (s obzirom da sam imala druge ovrhe, a ovu sam i zaboravila)? Na koji način da sastavim prigovor (primjer) i na što se sve mogu pozvati? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija