Jump to content

andrea12

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je andrea12 objavio

  1. Pozdrav, 

    Ovrha mi je obustavljena prema članku 12 Zakona o provebi ovrhe na novčanim sredstvima. U 3 godine dug nije podmiren i nije bilo uplate proteklih 6 mjeseci. S obzirom da znam da ovrhu može ovrhovoditelj ponovno pokrenuti u roku od 3 godine, zanima me koje su mi najbolje opcije sad? Bojim se da mi ne pokrenu ovrhu pred sam istek tog roka i uračunaju sve kamate. Je li možda bolje probat se nagodit s njima ili? 

    Hvala.

  2. prije 8 sati , Spitfire je napisao:

    Pozivom na zastaru, sud će na to paziti po služenoj dužnosti. Ako je tražbina u zastari sud će 100% ukinuti u cijelosti platni nalog i odbiti tužiteljev tužbeni zahtjev. Platit ćete 100 kn pristojbe na prigovor no ako ste vidjeli, u predlošku tražite da vam tužitelj naknadi taj trošak.

    Može li se taj slučaj rješiti izvanparnično? I vrijedi li zastara za račune tele2 bez obzira što račun ukljućuje tarifu + mjesečnu naknadu za uređaj?

  3. Pozdrav, 

    imam nedoumica u vezi ovrhe. 29. siječnja 2021. dobila sam Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave, dostavljene od strane javnog bilježnika, koji je prijedlog dobio u rujnu 2020. Međutim, radi se o dugovanju prema Tele2 iz 2016. godine. Htjela bih uložiti prigovor u roku od 8 dana. Na koje se sve stavke mogu pozvati? Pretpostavljam da mogu na zastaru, ali mogu li i na to da sam trenutno nezaposlena, nemam nikakve imovine te na činjenicu da uopće nisam dobila nikakve opomene da dugovanje i dalje postoji (s obzirom da sam imala druge ovrhe, a ovu sam i zaboravila)?

    Na koji način da sastavim prigovor (primjer) i na što se sve mogu pozvati? 

    Hvala.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija