Jump to content

ringeraja

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. readi se o 2k kn. Znaci 2000. Tako i pise. Ali znam da su neki ljudi na isti nacin dobili daleko vise iznose na isti nacin. 15000ak kn. Jel mogu oni nas "kolektivno" tuzit ili mora ici pojedinacno? jer ako ce ici pojedinacno sumnjam da ce to radit za 2000kn. Ne znam lupam mozda bezveze...
  2. Potpuno je jasno da imaju pravo na novac, ali nisi uopće pročitao što sam pitao. Utaja je kada si ti svjestan da imas nesto sto ti ne pripada. Kod pojave viška novca ja sam mislio da se radi o (nečijem poklonu, bonusu kladionice ili bilo čemu drugom, što je moguće) a informaciju da je taj višak njihov, nisam nikada dobio (nisu me kontaktirali, ne čitam mail i itd). Samo mi nemoj sada napisati "da ali ti si znao" Iz vašeg iskustva, da li bi išli na prisilnu naplatu ako se radi o iznosu od 2k kn što je za njih sitnica i nalaze se u drugoj državi i vrte milijone tjedno. A ne može ni sudska praksa gledati na njih blagonaklono imajući u vidu da je online kockanje u RH zabranjeno. Kakva je sudska praksa ukoliko dođe do toga? Moraju imati odvjetnika u RH koji iz zastupa? kakva je kazna, kamate na novac? dosije?
  3. Dobro, taj dio je jasan. Ali hipotetski, sto ako ja ne znam iz kojeg izvora se taj novac pojavio na mojem racunu(ako primam uplate na njega konstantno) i taj novac potrosim i tek kasnije dobijem info da je to visak kojeg moram vratit(sto do tada nisam znao), a nisam u mogucnosti da ga vratim ? Ne moze se mene teretiti da vratim nesto cega vise nemam zbog greske koja nije moja.
  4. Tako je. Nikakva ilegalna radnja s moje strane nije napravljena. Mene izmedjuostalog zanima na koji nacin oni mene mogu tuziti ako u zakonu na prvom mjestu pise da takva ustanova ne smije obavljati svoju djelatnost na teritoriju RH? Zar onda ne pada to sve u vodu?
  5. Evo nešto sam našao pa ako pomogne da mi odgovorite na ona pitanja : Naime, sudjelovanje u inozemnim igrama na sreću je kod nas po zakonu zabranjeno. "inozemne igre na sreću" znači sve online kladionice jer se u HR, koliko sam shvatio, ne može registrirati kladionica kao "online" nego samo kao "zemaljska". Ako malo pogledate u sudski registar necete naci ni jednu online kladionicu koje se uredno reklamiraju na našoj televiziji i igrači iz HR več godinama igraju u njima. http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2002/1360.htm (pogledati članke 68, 2, i 3.) Da li to znači da sve te online kladionice posluju ilegalno? jer su sve registrirane van HR, najčešće u nekim egzotičnim zemljama, baš zbog poreza... U skladu s tim da li postoji način da me prisile da im isplatim novac koji su mi greškom uplatili? Napominjem da se NE radi o "velikim novcima". Ako je tako onda sam i ja u "prekršaju" kao igrač, ali ne vidim da je igdje propisana kazna.
  6. Nedavno sam od online kladionice x njihovom greskom dobio visestruko veci iznos nego sto sam trebao dobiti. Pretpostavimo da sam novce podigao i potrosio. O moralnim nacelim necemo ovdje. pitanje 1 : Da li sam napravio kazneno djelo? pitanje 2 : Ukoliko jesam da li postoji mehanizam gonjenja/utjerivanja duga(podaci su im poznati) jer je doticna kladionica registrirana u drugoj drzavi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija