Jump to content

one_here_one_there

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kužim, platiti ću onda kaznu i zaboraviti na sve ovo. Hvala ti puno na odgovorima, a i hvala na velikoj pomoći koju vidim da pružaš svima na Legalisu! Lijepi pozdrav.
  2. Hvala ti na brzom odgovoru! Da, toga se i bojim jer osobno smatram da za tako nečim drastičnim nema potrebe. Ali što spada pod liječenje? To su standardni razgovori s psihologom, koliko je trajanje tog procesa i slično? I jedno pitanje koje potpuno zanemari ako ne želiš dati odgovor, ali što misliš kolika je "šansa" da me zapadne liječenje ako zatražim smanjenje kazne? Ruku na srce, ne mogu navesti razlog traženja smanjenja kazne da imam mala primanja (viša od prosječnog za moj grad), ne uzdržavam nikog itd... Samo mi je stvarno puno novaca 2.000 kn kazna za 0.5 grama marihuane.
  3. Pozdrav, Nakon moje zadnje objave imao sam sudsko saslušanje i izrečena mi je kazna. Kazna je samo novčana (3.000 kn/2.000 kn u roku od 30 dana + sudski troškovi 150 kn). Nikakva druga mjera mi nije izrečena osim novčane kazne. Ali, ono što želim izbjeći je platiti cijelih 2.000 kn, ako je to moguće. Ima li smisla pisati žalbu na visinu kazne? Što bi bila potencijalno negativna posljedica pisanja žalbe, tj. postoji li negativna posljedica? Neke od činjenica koje mogu pomoći u odgovaranju (prenosim ih iz rješenja koji sadrži i moju obranu): priznao sam sve navode iz optužnog prijedloga utvrđeno je prema evidenciji da nisam osuđivan (nisam recedivist?) u završnoj riječi obećao sam da neću više ponoviti to djelo, te sam molio za blažu kaznu i da sam svjestan prekršaja u rješenju piše i da je u izricanje te kazne uzeto u obzir što priznajem i što se kajem Ima mi par dodatnih nejasnoća. Ja sam uhvaćen s 0.5g marihuane, što je napisano u prvom dijelu rješenja. Ali, dalje u tekstu piše: Stvar je u tome da ja sigurno nisam imao 3,4 grama. Važu li oni vrećicu? Također još jedan citat iz rješenja: Kad je već navedeno da mi je kazna ublažena, ima li mi smisla žaliti se? Da se razumijemo, za stalno sam zaposlen s natprosječnim primanjima (za RH standarde, >7.000 kn), što je navedeno i u rješenju. Ali, ne bih htio platiti 2.000 kn kaznu ako postoji način da ju umanjim. Ono što bih isto pod svaku cijenu htio izbjeći je da mi umjesto kazne stave razgovore s psihologom ili nešto slično. Samo bih si volio umanjiti novčanu kaznu. Mislite li da ima smisla pokušavati ili se mogu opeći? Hvala na pomoći!
  4. Što bi bilo prekršajno kažnjavanje? Mislim, nikad kaznu nisam dobio za ništa, a ti razgovori su bili zamjena za sudski proces, tako mi je kao maloljetniku bilo rečeno.
  5. @sivko to vrijedi iako je u to vrijeme posjedovanje marihuane bio dio kaznenog zakona? I da, prošlo je puno više od 3 godine.
  6. @drot13 Hvala Vam puno na odgovorima. To liječenje sam već prošao kad sam prvi put uhvaćen s marihuanom dok je bila dijelom kaznenog zakona. Imao sam razgovore, ako se ne varam, 2x tjedno. Je li moguće izbjeći to nekako? Po svemu sam uredan građanin, igra li to ulogu u donošenju odluke? To jest, znate li što igra ulogu u donošenju takve odluke? Pod pitanjem na koje se ovo odnosi sam mislio koliko vremenski prosječna parnica traje, npr sat vremena, 2 sata, 3 sata... Pitam ako postoji neki okvirni period radi organizacije na poslu. Hvala Vam još jednom.
  7. Pozdrav, vidio sam da postoji jako puno upita vezanih uz istu temu, ali imam više pitanja koja nisu bila odgovorena pa me zanima ako netko može odgovoriti, puno bi mi pomogli i olakšali! EDIT: Upit o dolasku uplatnice Nedavno sam uhvaćen s 0.5 grama marihuane. Kada me je policajac upitao imam li kod sebe nešto što ne bih trebao imati, rekao sam da da i predao sam mu vrećicu s marihuanom. Sami policajac mi je rekao kako mi to puno utječe i na odluku suda, zanima me je li to istina i na koji način bi moglo utjecati? Također, kod sebe sam imao i ostatak pribora za marihuanu (rizle, mrvilica) - ništa od toga nije navedeno niti u policijskom zapisniku, niti u pozivu od suda. Znači li to da su mi policajci izašli u susret i nisu dokumentirali (barem) korištenu mrvilicu? Zanima me kakva pitanja mogu očekivati na sudu? Bitno za napomenuti, recedivist sam, tj. ovo mi je ponovljeni prekršaj. Kad sam bio maloljetan, i prije novog zakona vezanog uz marihuanu, uhvaćen sam s manje od 2 (?) grama marihuane. Morao sam mjesecima ići na konzultacije, bio sam kod državne odvjetnice... Kako i koliko mi to utječe na parnicu koja me očekuje? Po pozivu na sud vidim da je preporučena kazna od 5000 kn. Ja sam stalno zaposlen i imam nešto više od medijana plaće, ali ne bih volio platiti puni iznos (a po mogućnosti niti 2/3 ~3850 kn). Na koji način je moguće doći do nižeg iznosa kazne? Svjestan sam da ću neku morati platiti i da "lišo" neću proći, ali kako mogu spustiti iznos? Znam da nema cjenkanja, ali me zanima kako to funkcionira i na osnovu čega se donese takva odluka. Koliko sama parnica traje? Naime, sudski postupak mi je, naravno, tokom radnog dana pa gledam kako se mogu tome prilagoditi a da ne moram uzimati slobodan dan. U pozivu piše da je ovo glavna rasprava. Je li to i jedino ročište? To jest, moje pitanje je, hoće li potencijalno biti više od jedne rasprave? Koliko, po vašem iskustvu, se čeka do dolaska uplatnice? Na primjer, sud mi je u ožujku, očekujem li uplatnicu isti mjesec ili tek kroz koji mjesec? Napomena: planiram potpuno prihvatiti krivnju i kajanje, ali ne znam koliko mi kajanje igra ulogu jer sam recedivist. Moja pitanja sumirana su: koliko i na koji način utječe moje samovoljno predavanje marihuane policijskom službeniku? policijski službenici nisu evidentirali ostatak "aparature" koju sam imao - znači li to da se na sudu ponašam kao da "nije postojala"? kakva pitanja mogu očekivati (kao recedivist) na sudu? maksimalna kazna je 5000 kn (2/3 ~3850 kn) - mogu li očekivati manji iznos i što utječe na donošenje te odluke? koliko okvirno vremenski traje sama parnica? hoće li potencijalno biti više od jedne rasprave? kada mogu očekivati uplatnicu? Hvala puno svakome tko uzme vremena za odgovoriti. Lijepi pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija