Jump to content

Abi

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Neovisno o presudi, određeni iznos vrijedi od dana podnošenja zahtjeva. Tako sam ja shvatila.
  2. Nema smisla da punoljetni srednjoškolac ima manje potrebe od maloljetnog srednjoškolca pa ne vidim osnove zašto se određeni minimalni iznos nebi odnosio i na tu skupinu.
  3. Zahtjev je podnesen prije godinu dana kad su djeca bila maloljetna. U slučaju priznanja prava na viši iznos odluka, odnosno visina iznosa, vrijedi od dana podnošenja zahtjeva ili od dana donošenja presude? Vrijedi li gore navedeni zakon jednako za punoljetnu djecu neovisno o tome idu li još u srednju školu?
  4. Tuženik nema pokretnina u svom vlasništvu. Iznos nije definiran s moje strane. Tražim minimalni iznos koji bi po meni svakako iznosio više od 500,00 kn.
  5. Imovina je na ostalim članovima obitelji tuženika. Sazvano je treće ročište u kojem moram dokazivati potrebu za povećanjem iznosa alimentacije koja je sad daleko ispod minimuma za tu dobnu granicu djeteta. Moram li zaista prolaziti kroz sve to i je li sutkinja obavezna po zakonu odrediti nekakvu donju granicu iznosa i koji bi to iznos bio?
  6. Imaju 18 (blizanci). Namjeravaju nastaviti redovito školovanje. Zahtjev je podnesen prije godinu dana. Zahtjev za ovrhom je podnesen ali trenutno nema imovine s kojom bi se mogli naplatiti. Na koji minimalni iznos po djetetu imam pravo, odnosno koliko se pripisani iznos za ovu dob može umanjivati jer sad iznosi manje od pola minimalnog?
  7. Poštovani, Koliki je najniži iznos alimentacije koji se mora dosuditi? 2003. je određena alimentacija u iznosu od 500,00 kn bivšem suprugu po djetetu za troje djece. Do danas iznos nije mijenjan, a djeca su sad srednjoškolci s tim da jedno dijete više ne potražuje alimentaciju. U postupku sam traženja povećanja iznosa gdje moram dokazivati da mi je određeni iznos premali. Način na koji se vodi postupak navodi me da odustanem od tužbe. Napominjem da alimentaciju ne primam od 2012., a od 2009. , do 2012., privremeno je alimentaciju isplaćivala država. Cijelo ovo vrijeme bivši suprug je nezaposlen.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija