Jump to content

mladenh

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sad vidim na tim istim dokumentima kojima imam pristup da mi se drugo radno mjesto vodi još od mjesec dana prije nego sam išao na bolovanje. I dobio sam plaću prije bolovanja sa dodacima sa kojima sam i trebao, no ti dodaci nisu u skladu sa "novim" radnim mjestom.
  2. Može li državni službenik biti raspoređen na drugo radno mjesto dok je na bolovanju i bez da je potpisao da je primio novo rješenje? Dakle, nije ničim potvrdio da uopće to zna (vidio sam po nekim papirima koje sam dobio, imam pristup "poslu" od doma, ne vjerujem da je neka greška). Koeficijent je isti, ali dodaci nisu, pa će mi plaća ukupno biti manja. Prepostavljam da će me novo rješenje pričekati kad se vratim ili će mi ga poslati poštom. Odbijem primitak u oba slučaja? Ili ne? Naime, ja bi čim više odužio taj prelazak, kad ga već ne mogu izbjeći (a ne mogu, zakonski sve štima).
  3. Prije 10 dana sam operirao...nešto. Prema onom pravilniku o najdužem trajanju bolovanja ispada da je predviđeno 4 tjedna za tu dijagnozu. Dakle, ne piše da je za operaciju toga, nego za tu dijagnozu. Kontrola kirurga mi tek predstoji, no želim se informirati unaprijed jer mi puno stvari nije jasno. 1. na otpusnom pismu piše "KOD KUĆE pošteda od naprezanja 2-3 mjeseca nakon operacije". Kod kuće nek se ne naprežem 2-3 mjeseca, a na poslu? 2. nitko me nije pitao što radim - iako pretpostavljam da znaju i da im "referent prodaje" u mojem slučaju znači rad za računalom i u uredu, iako je ustvari terenski posao i često i nošenje sanduka sa pićima itd. 3. ovo za 4 tjedna bolovanja mi nitko od liječnika osobno nije rekao, ja sam sam pronašao u pravilniku. S tim da je moja operacija dosta česta i da su mi drugi rekli koji su prošli isto da "imaš pravo na 4 tjedna, ali ja sam se dogovorio duže" i slične priče. Uglavnom, nitko nije išao raditi nakon 4 tjedna, ali niti nitko od njih nije išao ni na kakvu komisiju ni slično. Jednostavno je navodno tako napisao kirurg 6 tjedana, 8 tjedana itd, a onda liječnik opće prakse prema tome dao bolovanje u tom trajanju (najčešće 2 mjeseca). 4. ako je dozvoljen maksimum 4 tjedna, bez da uopće ulazim u priču o tome na koju foru su drugi bili duže, moje je pitanje: ŠTO MOGU PODUZETI u slučaju da me po isteku 4 tjedna vrate na posao? Znam da ako me vrate prije mogu otići HZZO-u sa doznakom i tražiti da se bolovanje "revidira". Ali mogu li to i u slučaju da sam iskoristio cijelo "dozvoljeno" bolovanje od 4 tjedna? Na normi sam, ne mogu doći na posao i reći "ali ne smijem se naprezati". A poslodavac nije vrijedan (nijedan ionako nije) da mi rana otvori ili stanje pogorša jer sam se prerano vratio. Liječnik/kirurg će ionako reći "pa rekli smo vam da se ne smijete naprezati". Što zakonski mogu poduzeti da ostanem na bolovanju do potpunog oporavka za posao koji radim? Kome se točno mogu obratiti? Mogu li inzistirati da me LOM pošalje na komisiju? Znam da trčim pred rudo, ali eto, bolje da se informiram unaprijed. Nemam povjerenja u liječnike, jer sam jednom tako otpušten iz bolnice nakon liječenja teške upale pluća i poslala me LOM slijedeći radni dan na posao. Uz komentar "pa radite nešto laganije". Nakon toga sam na hitnoj završio u još gorem stanju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija