Jump to content

juma

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kad dobijem odgovor iz mirovinskog stavit ću na forum .Kolega Mrljavac hvala na trudu i ljubaznosti.
  2. Ja sam predao dokumentaciju i ćekam odgovor.Međutim imao sam problema kod prvog donošenja riješenja jer je mlada pravnica bila zbunjena pa sam morao kod šefice u mirovinskom da mi objasni status.Ali čitajući zakon o braniteljima našao sam podatak koji kaže da u slućaju prijevremene mirovine ili pune starosne mirovine imam pravo na povećanje kojeficijenta a isto tako i ako odlazim u invalidsku mirovinukao civil .Znači ja ne tražim onaj kojeficijent koji pripada HRVI.
  3. Mislim kolega da se nismo razumijeli ja trenutno ne želim u opću nesposobnost za rad. Samo sam dobio informaciju da kao branitelj i dragovoljac imam pravo na veći poćetni faktor kod izraćuna mirovine za profesionalnu nesposobnost za rad.Tu mirovinu ja trenutno dobivam jer zbog bolesti infarkt miokarda (50 g. star)nemogu obavljati posao koji sam do sad radio,a imao sam plaću 40%veću .
  4. Profesionalna nesposobnost mi je priznata od 23.03.2004. po zakonu ZMO sa preostalom radnom sposobnošću sa punim radnim vremenom.Polazni koeficijent je 1.0 i faktor za mirovinu 0,333 koji je od 1.1.2008 -0,5.U zakonu o HB stoji da je polazni faktotr 1,10 a za dragovoljce 30% .
  5. Poštovani dali neko zna o ovoj temi .Dobio sam infarkt miokarda 2003. i 2004.godine dobio status Profesionalnu nesposobnost za rad.Dragovoljac sam i branitelj 464dana. Dali imam pravo na veči koeficijent za izračun mirovine.Niko mi nezna točno odgovoriti na usmene upite ,dali je neko imao sličan slučaj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija