Jump to content

tonka1212

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tonka1212 objavio

  1. Poštovani, Imam upit oko stvaranja puta. Naime seljaci su se bunili gradu da pokraj naše kuće ima poljski put koji bi oni koristili.Mada taj put ne postoji i nikad nitko nije pokraj naše kuće prolazio. Sad su iz grada rekli da će oni dobit taj put jer kao nemaju druge puteve do svoje zemlje(a imaju i koriste te puteve). Zanima me kad oni njima naprave taj put,koliko taj put mora bit udaljen od moje kuće? Postoji li neki zakon za to? Jer bi onda oni traktorima prolazili doslovno pola metra od moje kuće.Pa me zanima postoji li koji zakon koji zabranjuje to ili barem neki koji određuje koliko koji put/cesta mora bit udaljena od kuće? Hvala.
  2. Pitala sam u gradskoj upravi oni ne znaju kako to kod nas ide, ali susjedi oko nas su stavljali ograde bas na svoje mede. Zanima me jel moram odmicati ogradu od nogostupa posto tamo prolazi rasvjeta i kanalizacija. Jer nam je meda tik uz nogostup pa ako stavimo ogradu da ne ispadne da ometamo gradski dio ili nesto tako.
  3. Poštovani, Htjela bih napraviti ogradu oko kuće. Nedavno je bio geodeta i izveo je iskolčenje međe da utvrdim gdje ću stavljati ogradu. Izmjerio je da nam međa počinje odma uz rub nogostupa. Geodeta je rekao da je praksa da se ograda obično radi odma na crti gdje je međa. Zanima me mogu li ja napraviti ogradu uz nogostup ili ipak moram ostaviti nešto mjesta i koliko? Hvala.
  4. Baka živi na posjedu preko 50 godina a mi smo tu preko 35,pa postoji li onda ikakva šansa da mi to dobijemo i kome bi se uopće trebali obratit oko te zemlje? Hvala
  5. Dobar dan, Imam pitanje u vezi s zemljištem.Pokraj mog zemljišta stoji jedno zemljište koje glasi na RH i da je oranica.Postoji li kakav zakon koji meni omogućuje da ja kupim ili dobijem to zemljište ako sam se brinula oko tog zemljišta i čistila ga preko 20 godina? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija