Jump to content

hektik

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dakle, kada sam prvi put slao zahtjev, pod naziv zbirke upisao sam "SVE". Odgovor koji sam dobio bio je da je zahtjev nepotpun te da upišem konkretan naziv zbirke. S obzirom da nisam upoznat s konkretnim nazivima zbirke tražio sam da mi se dostavi popis zbirki koje se vode kako bih mogao ispravno ispuniti zahtjev, a na što se MUP oglušio i to sve sada već traje gotovo 3 mjeseca. Tako da uzevši prethodno iskustvo u obzir, sumnjam da će im se svidjeti ako u zahtjev upišem bilo što što počinje sa "Zbirke" u množini. Dalje, prema Z koji si naveo, čl. 28. st. 1, svatko ima pravo na uvid u podatke koji se o njemu vode u zbirkama, ali nisam upoznat je li negdje propisano da se za uvid mora podnosti zahtjev niti da je propisana forma zahtjeva. Ajmo reći da je moje pitanje zapravo, ima li MUP pravo ignorirati moj zahtjev i odbiti mi uvid u podatke koji se o meni vode ako ne navedem konkretan naziv zbirke?
  2. Sivko, u navedenom čl. 26. st. 1. se ne navode nazivi zbirki koje se vode, a zahtjev kojeg se predaje eksplicitno traži navođenje naziva zbirke.
  3. Pozdrav svima! Pokušavam od MUP-a dobiti podatke koje o meni vode u svojim evidencijama. Problem je u tome što na zahtjevu kojeg je potrebno ispuniti traže i podatak o točnom nazivu zbirke iz koje se traže podaci te ne prihvaćaju zahtjev ako to nije ispunjeno. Kako do podataka neovisno o zbirci u kojoj se vode, ako ni ne znam koje sve zbirke vode!? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija