Jump to content

zagreb80

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zagreb80 objavio

  1. To planiram, no svi suvlasnici su upoznati s tim jer joj je rad na crno omogućila bivša predstavnica prije 15 godina. Zakon se u međuvremenu promijenio, ali ona se poziva na svoje veze u institucijama što smatram drskim nepoštovanjem suvlasnika. Svi u zgradi su starosjedioci koji ne žele ništa mijenjati i protive se mišljenju novih stanara - ne računam na njihovu podršku.
  2. Zahvaljujem na javljanju. Imamo upravitelja, pretpostavljam da je upoznat sa situacijom. Na početku godine poslao je financijski izvještaj u kojem je vidljivo da se čišćenje preko firme ne plaća jedino za našu zgradu u kojoj predstavnica/čistačica živi. Obratim li se pismeno upravitelju, mora li on riješiti njen nelegalan rad i angažirati neki servis? Ima li neki zakon na koji se mogu pozvati?
  3. Poštovani, prije dvije godine sam kupila stan u zgradi u kojoj još uvijek nije regulirano čišćenje stambene zgrade. Čisti stanarka na crno, bez unaprijed dogovorenog rasporeda, kad se sjeti i odluči. Kako se radi o čistačici koja je u međuvremenu postala i predstavnica stanara, a ne želi prestati čistiti na crno, niti pronaći servis, zanima me koja su moja prava kao suvlasnika? Radu na crno je odavno odzvonilo, no čistačica/predstavnica tvrdi: ona sve može, jer ima vezu u Poreznoj i zna zakone. Sve ostale zgrade koje se naplaćuju iz iste pričuve imaju servis za čišćenje i sve se naplaćuje iz pričuve, samo naša zgrada mora dodatno na ruke izdavati čistačici koja krši sve zakone, ne radi svoj posao kako treba i izuzetno je neugodna i bahata. Na koji zakon da se pozovem i mora li upravitelj zgrade riješiti njen status? Znam da to inače riješava predstavnik stanara, no ona je i predstavnica i čistačica i ne želi prestati raditi na crno. Unaprijed zahvaljujem na izdvojenom vremenu na odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija