Jump to content

tvojama

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tvojama objavio

  1. Pozdrav, zanima me zna li itko kako glase naši zakoni po pitanju filtriranja motocikala kroz promet. Pod filtriranje mislim naravno na prolaženje izmedu automobila koji su zaustavljeni ili se krecu niskom brzinom. Vozim vec neko vrijeme te kako zivim u Zagrebu filtriranje mi dode pod normalno. Nisam imao nikakvih neugodnih iskustava s policijom iako sam filtrirao pored njih bezbroj puta a i vozaci automobila su jako obzirni te se uvijek naprave extra mjesta iako ne moraju. Kolko sam ja upucen to kod nas nije ni legalno niti ilegalno vec nekako zakon to u opce ne uzima u obzir i tretira motocikl kao auto s dva kotaca. Vidio sam neke nesluzbene EU statistike koje pokazuju da je u HR legalno.
  2. Za 20kn mi nema smisla glavu razbijat. Potražit ću sreću negdje drugdje. Hvala ti na pomoći.
  3. Možda se nisam tocno izrazio. Na šajbi me docekala "dnevna parkiralistna karta", to jest naplatili su mi dnevni parking. Svi oko mene to nazivaju "kaznom" pa sam se tako i izrazio. Uglavnom, dobio sam uplatnicu, papiric s generalnim informacijama i ceduljicu s mojim podacima i detaljnije o prekršaju.
  4. Pozdrav, danas sam dobio simboličnu kaznu od 20kn za ne plaćanje parkinga na Prisavlju kod HRT-a (Mjesto gdje sam parkirao označeno crveno). Zanima me da li mi mogu naplatiti tu kaznu iako nisam parkirao na pravom, asfaltiranom i označenom parkingu nego na komadu zemlje s malo šljunka? Tu gdje sam parkirao postoji znak i uređaj za naplatu parkinga no to izgleda da se odnosi na pravi parking koji ide paralelno s cestom. Da li im vrijedi slati e-mail ili da samo prešutim i platim. To mi stvara problem jer u blizini radim i ne želim plaćati parking bezveze ako ne moram jer sa studentskom plaćom jedva da i imam. Crveno - gdje sam ja parkirao Plavo - normalan parking Zeleno - uređaj/znak za parking
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija