Jump to content

Alex101

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Alex101 objavio

  1. Hvala na odgovoru. U međuvremenu sam bila i kod svog odvjetnika koji mi je drugačije protumačio računanje roka. Rekao mi je da ukoliko pokrenem postupak protiv određenog počinitelja te se u postupku vještačenja utvrdi da se radi o drugoj osobi da vještak može samo utvrditi dali je osoba navedena u prijelogu kriva ili ne za ono za što se tereti te da bilo kakav podatak o eventualnom drugom počinitelju vještak ne može ustupiti budući se radi o privatnoj tužbi. Što više da osoba koju sam navela u prijedlogu ima pravo na protutužbu budući sam tada ja učinila KD klevete te da bi snosila u biti sve troškove postupka. Također mi je rekao budući bi postupak već pokrenula protiv određene osobe da istekom navedenog roka zapravo gubim pravo podizanja nove tužbe jer je rok od tri mjeseca istekao odnosno počeo je teći danom kada sam u prijedlogu napisala datum saznanja te navela počinitelja, iako isti možda to zapravo i nije (ispunjeni su uvjeti saznanja za KD i počinitelja pa makar se na posljetku i dokazalo da isti nije kriv)
  2. Pozdrav, imam pitanje vezano za podnošenje privatne tužbe. Naime na internetu sam pronašla podatak da je rok za podnošenje privatne tužbe tri mjeseca: "Privatna tužba mora se podnijeti nadležnom sudu u roku od tri mjeseca od dana kada je ovlaštena fizička ili pravna osoba saznala za kazneno djelo i počinitelja." Molim da me netko ispravi ukoliko sam pronašla krivi podatak. Međutim, moje pitanje glasi, ukoliko bi se tijekom postupka (vještačenja) utvrdilo da je počinitelj druga osoba, odnosno osoba različita od one koju sam navela u prijedlogu, moram li ja tada podnositi novu tužbu protiv te "nove" osobe te dali ja zapravo u tom slučaju propuštam navedeni rok od tri mjeseca budući koliko sam upućena da bi postupak uopće započeo može proći i do godina + dana.
  3. Imala sam sličnu ako ne i identičnu situaciju. Može li uopće sud tražiti te naposljetku i dobiti informacije od stranih davatelja internetskih usluga unutar EU za ovakve ili slične postupke pokrenute putem privatnih kaznenih tužbi za klevetu a koja je objavljena putem interneta od strane nepoznatih osoba? Znam dosta ljudi koji odlaskom u inozemstvo izbjegavaju alimentacije, ovrhe i koje sve ne progone. Kao što je gore navedeno da treba puno vremena da se postupak pokrene, međutim što kada se jednom pokrene. Kakva je uopće sudska praksa po tom pitanju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija