Jump to content

drumac

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kao vlasnik 1/3 zemljišta želim na njemu podići nasad maslina,vinograd i obrađivati ga za svoje potrebe.Zemljište je zapušteno i drugi vlasnici ga ne koriste.Da li ja bez njihovog pristanka mogu koristit zemljište tj.ponašati se kao stvarni vlasnik.Mogućnost komunikacije sa njima ne postoji.
  2. Molim pomoć u vezi prodaje nekretnina.Kako sam vlasnik 1/3 nekretnina ,sestra isto 1/3 ,otac isto1/3 nekretnina.Problem je u tome što oni žele prodati svoje dijelove kraj moje kuće ,a ja to ne želim da li oni to mogu prodati bez mene ako se ja ne slažem sa time. (oni to rade samo da mi napakoste ne iz financijskih razloga).Kako ih spriječiti i da li uopće mogu.
  3. Na darovnom ugovoru koji je napisan između djeda i unuke djed je ostavio kuću i zemlju .Napominjem da je u to vrijeme bila maloljetna prošlo je negdje 6 godina.Kako je bio nepokretan ona se brinula za njega 3 godine.Ugovor je napisan tako da je javni bilježnik bio kod njega , sve mu pročitao i objasnio te da li se slaže te potpisao.E sad kako ima dosta terena oko 30000 m 2 ona je napravila darovni ugovor između sestre i oca da svaki imaju 1 dio u tim nekretninama osim na kuću, stim da otac ima pravo doživotno stanovati na toj adresi i da ima svoju sobu(majka je umrla).Sad je otac našao drugu ženu sa kojom stanuje godinu dana u njenoj kući.Te vrši pritisak na kćer da mu prepiše donji kat kuće ili da će je tužit .Napominjem da ona i dalje ne osporava njegovo pravo na sobu i korištenje ostalih djelova kuće ako se ikada vrati samo želi da je kuća njena.Kuća je prepisana i glasi na kćer.Zanima nas da li on može Ikako osporiti tu darovnicu i ugroziti na neki drugi način da on dobije donji kat kuće stim da mu je ona dala 1/3 dijela na sve drugo osim na kuću znači dobio je nužni dio.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija