Jump to content

PetraBud

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako sam dobro shvatio, policija jos moze potegnuti clanak 13 (dok ne dodje do zastare) protiv mene, ali je malo vjerojatno, kako ste gore napisali? Mada, lakse tjelesne ozljede su dokazane i njemu i meni s tim da je on bio alkoholiziran, a ja nisam. Oprostite na sto pitanja i hvala!
  2. Hvala puno, sad mi je jasnije. Ovo sto ste napisali da je odavno prosao rok za tuzbu, to ste mislili na privatnu tuzbu i na druge potencijalne (npr taj clanak 13 koji ste spomenuli a koji se dosada nigdje nije spominjao)? To me jos muci.. Unaprijed hvala!
  3. Hvala vam. Muci me to sto je u prijedlogu navedeno da sam narusavao javni red i mir na nacin da sam upozorio gosta da izadje iz objekta, tj. obavljao sam svoj posao (clanak 6. 1. Zakon o prekrsajima protiv javnog reda i mira, a kaznjivo po clanku 6.stavku 2 citiranog zakona). U optužnom prijedlogu nadalje stoji da sam gostu nanio lakse tjelesne ozljede, kao i on meni, sto je evidentirano. Gost je bio alkoholiziran, ja nisam. Sad me zanima moze li me on privatno tuziti radi laksih tjelesnih ozljeda ukoliko nova presuda dodje negativna za mene ili to moze napraviti u bilo kojem trenutku, bez obzira na novu presudu suda? Postoji li zastara u tom slučaju? Takodjer, kazna propisana je 350 DEM, moze li je VPSRH povecati ili je to max iznos? Oprostite na dugom postu, nadam se da sam bio jasan.. Samo jos da nadodam da je optužni prijedlog od strane policije.
  4. Hvala na brzom odgovoru. Ukoliko tada odluka bude negativna za mene, mogu li ja uloziti zalbu ili je to konačno? Takodjer, je li moguće da se sada povede privatna tuzba protiv mene ili zastara i za to nastupa tek 26.12.2021.?
  5. Postovani, 26.12.2017. pokrenut je postupak na opcinskom sudu protiv mene u kojem sam optužen za narusavanje javnog reda i mira. Donesena je oslobadjajuca presuda u moju korist. 24.03.2021. na sustavu e-gradjanin (u koji sam slucajno usao) stoji poruka da postoje promjene u postupku, 31.03.2021. navedena je ista stvar. Tek u razgovoru sa sluzbenicom s visokog prekrsajnog suda u Zagrebu saznajem da je postupak jos aktivan zbog zalbe tuzitelja (policije). Zanima me kako je moguce da je postupak ponovno aktivan a da ja nisam o tome bio obaviješten? Jesu li narusena moja prava, mogu li se zaliti ili traziti uvid u sluzbeni spis? Također, postoji li mogućnost zastare? Unaprijed Vam hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija