Jump to content

luda_od_brige

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovo je strasno i upravo me takve zavrzlame( sa punim pravom) i bilo frka. Kada te kotac administracije ulovi i samelje. Meni se ovo što si sad napisala kosi sa temeljnim ljudskim slobodama( imas troje ljudi, koji pod punom odgovornoscu nesto izjavljuju a zakon to potpuno ignorira). Skrbnik koga odreduje czss? Tek si me sad uplasila. Hvala ti na ovom javljanju...
  2. ...da se radi samo o meni- usudila bih se sama, ovako cu to prepustiti pametnijem i iskusnijem... pročitala sam jučer članak 60 na koji si me uputio- mozda se po tom pitanju fakat nesto moze uraditi- dakle, idemo nazad odvjetniku- ali malo iskusnijem od onog prvog! ako se jos netko javi sa kakvom idejom ili savjetom- zahvaljujem vam unaprijed!
  3. jos nesto uz zahvalu za savjete: poucena losim iskustvom sa odvjetnikom da li da cijelu priču isfuram sama ili uz nekog drugog odvjetnika ? čl 60- pamtim, thx
  4. znam, samo da bi dijete dobilo prezime- bivsi bi trebao doci na prijavu i samnom se usuglasiti oko toga(???!!!!). ako ne dode, moje dijete ima ime, nema prezime i stvar se predaje czss (i to su mi rekli u maticnom)- tek tamo se dogovaramo i onda mogu na sud.
  5. izjava. preduhitrio si me. to je i meni bilo logicno i nije mi na um padalo da bi moglo doci do ovoga....
  6. hvala vam na odgovorima. isla sam za tim da mozda postoji kakva rupa u zakonu i da se cijeloj zavrzlami doskoci eventualnom izjavom bivseg muza da on NIJE otac i mojom te izjavom pravog, bioloskog oca. ali, izgleda, da su ovi u maticnom u pravu- preostaje nam povlacenje po sudu.
  7. znači, ništa bez suda i osporavanja očinstva... već pa dana ne mogu doći k sebi zbog nelogičnosti ovog zakona. obratila sam se odvjetniku koji mi je rekao da ovi u maticnom pojma nemaju i da ako je PRAVI OTAC spreman priznati dijete necu imati nikakvog problema. nakon toga, otišla sam se raspitati još u jedan matični ured i opet sam dobila isti odgovor: "otac je bivši muž ako nije prošlo 300 dana od razvoda, nakon toga mozete osporavati ocinstvo". zato sam se sad odlucila obratiti vama. dakle, do suda- otac je onaj koji nije, a onaj koji jest ne moze priznati dijete.
  8. kažeš, sud i DNK- upravo to želim izbjeći. pravi otac ŽELI priznati dijete ali ga zakon u tome, onako kako je nama prezentirano u maticnom, sprecava. Bivsi muz ce se morati povlaciti po sudu iako svi skupa znamo da dijete nije njegovo- pisat ce se na njega. Anyone? Kakva akcija koju mogu poduzeti prije suda i DNK?
  9. Molim pomoc! Dakle, rastavljena sam i od zakljucenja razvoda nije proslo vise od 300 dana. Trudna sam sa muskarcem za koga se trenutno ne mogu udati jer je ozenjen (ne sa bivsim muzem) i uskoro cu roditi. U maticnom uredu su mi rekli da pravi otac ne moze priznati dijete jer se ocinstvo automatski pripisuje bivsem suprugu posto od naseg razvoda nije proslo vise od 300 dana i da sam prakticki bez izbora te da stvar treba prepustiti czss i sudu nakon rodenja djeteta. Koje su mi pravne mogucnosti, imam li ih uopce, sto da uradim? Hvala vam na svakom odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija