Jump to content

tomeli

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Puno hvala na pomoći do sada! Dogovorio skori susret sa dužnikom, pa razmišljam o 2 smjera: 1) osobna zadužnica na puni iznos duga - kupili šprancu u NN, pa je plan da idemo do javnog bilježnika da to potvrdimo 2) formiranje plana otplate kojeg bi dužnik potpisao - fiksan mjesečni iznos kojim bi se servisirao dug - pretpostavljam da i taj dokument treba ovjeru JB? Razmišljam da u plan otplate stavim nešto u stilu "u slučaju dužnikovog nepridržavanja plana otplate u navedenom iznosu iz bilo kojeg razloga, vjerovnik će u roku od 30 dana od neizvršene otplate podnijeti osobnu zadužnicu na naplatu". Naravno da ovo ovisi o volji dužnika da isto prihvati... Molim Vaše mišljenje i eventualne prijedloge.
  2. Pozdrav, Još rješavam ovo pitanje. Dobio savjet da je jedno od rješenja da prijateljski nagovorim odgovornu osobu da mi potpiše osobnu zadužnicu. Postoji li neka "špranca" tog dokumenta i da li se treba potvrditi kod javnog bilježnika?
  3. Pozdrav, Posudba je dana u listopadu 2018. na rok do listopada 2020. Na mailove nisam dobio odgovor. Hvala na savjetima!
  4. Imam mailove koje sam slao na direktora pravne osobe.
  5. Pozdrav, Kao fizička osoba pozajmio sam pravnoj osobi određenu svotu novca. Pozajmica je istekla i zatražio sam povrat. Direktor pravne osobe ne reagira na moje prijedloge otplatnog plana. Koje su mi pravne mogućnosti da utjeram dug?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija