Jump to content

nitta

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim za savjet, dana 21.04.2010. poštom sam primila obavezni prekršajni nalog da sam dana 12.02.2010. godine počinila prekršaj - parkirala na mjestu gdje je to znakom zabranjeno. U nalogu piše da je policijski službenik podnio izvješće koje se temelji na neposrednom opažanju. Sve je to OK, samo mi nije jasno zašto na automobilu nije bilo nikakve kazne. Pauk se motao po toj ulici pa predpostavljam da bi bili digli auto. Zanima me da li mi mogu poslati kaznu nakon dva mjeseca, bez da su je ostavili na automobilu (znaci, nisam pojma imala da su uopće uočili krivo parkiran automobil). Kolko bi mi pomogao prigovor na nalog sa objašnjenjem da nisam ja upravljala vozilom taj dan (kao što i nisam, auto samo glasi na moje ime) i prigovor da sam kažnjena tek dva mjeseca nakon počinjenja prekršaja?
  2. nadovezala bi se na ovu temu... naime, moj otac je u invalidskoj mirovini koja mu je priznata u Sloveniji gdje je i radio 35 godina. U Hrvatskoj nema staža. Bio je branitelj u domovinskom ratu pa me zanima da li ima kakvih prava na braniteljsku mirovinu. Ima 62 godine
  3. trenutno sam na roditeljskom dopustu (porodiljnom) i ponovno sam trudna. Zanima me koliko dugo moram raditi da bi nakon ponovnog odlaska na porodiljni mogla ostvariti naknadu u iznosu pune plaće prvih 6 mjeseci djetetova života?
  4. Pretpostavljam da prijevod mora biti od strane sudskog tumača! I onda to nosim na nadležni općinski sud, zajedno s orginalnim rješenjem?
  5. molim vas za pomoć! Rješenje o sporazumnom razvodu braka doneseno je na sudu u Sloveniji. Kako sada tu presudu ozakoniti u RH?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija