Jump to content

liqui

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je liqui objavio

  1. Poštovani , Ljubazno molim pojašnjenje sljedeće situacije konkretno u vezi testa na droge i lijekove , te mogućnosti "odvaljanja" testa na specifične psihotropne tvari . Naime , nisam zaustavjen u prometu tokom vožnje , već na jednoj lokalnoj cesti na odmorištu/ugibalištu dok sam nešto raido/popravljao po autu . Naišla je policijska ophodnja te su pristupili pitanjem : što ja tu radim ?! .. na što sam im naravno odgovorio , da popravljam nešto na autu što sam zbilja i radio . Zatražili su dokumente , i da naprave pregled mene kao osobe i vozila , te sam upitan da li sam što pio od alkohola i da li pristajem na test na droge i lijekove . Naravno pristao sam na sve uključujući i testiranje ... tokom pregleda nađeno mi je 3 tablete Diazepama od 5mg. (u tvornički "odrezanom" pakiranju/blisteru da se vidi naziv/ime lijeka i doza) , za koje sam imao prateću dokumentaciju liječnika (specijalistički nalaz i privatni recept liječnika specijaliste) . Upitan sam tada kada sam zadnji puta koristio/pio Diazepam , rekoh preksinoć prije spavanja . Na što mi je rečeno da 15 dana nakon konzumacije tog preparata nesmijem voziti . Te sam ponovo tokom pregleda bivao nekoliko puta upitan : da li pristajem na testiranje i na svh XY puta sam kao papagaj rekao - DA , znajući da ću u slučaju testiranja vrlo vjerojatno biti pozitivan na BZO a na sve ostalo 300% negativan . Na što je policijski skužbenik rekao da se "možemo dogovoriti" ! u svezi testiranja . Na moje pomalo čuđenje upitao sam ga na što konkretno misli pod "dogovor" jer nisam ni na jedan upit odbio testiranje shodno tome nejasna mi je "ponuda dogovora" u vezi istog ?! Njegov odgovor je bio sljedeći u svezi tog "dogovora" : da može napraviti odvojeni test (dva testa) , tj. da me testira na sve ostalo osim BZO , što mi je zvučalo zbilja čudno jer meni osobno nije poznato da se test može raditi tako "parcelarno" na nešto da na ostalo ne . Prihvatio sam i tu "opciju" (mada mi nije bila jasna) jer mi je zbilja već bilo dosta gubljenja vremena . Na što je odustao te mi je vraćena dokumentacija i testiranje nije niti rađeno . Da li je zbilja testiranje tim terenskim testom moguće raditi na taj "odvojeni" sistem (dva testa) , ili je u pitanju bila čisto "provokacija" od strane službenika da se predomislim tj. odbijem testiranje i shodno tome snosim automatski sankcije po zakonu kako slijedi ? Hvala !
  2. Razumijem , odraditi ćemo onda još taj finalni dio da je sve spremno za prodaju . Hvala vam za pomoć/info !
  3. Odlično ! onda barem jedna briga manje da je taj glavni dio prateće dokumentacije po ovome odgovarajući/dostatan bez da se ide u potragu za nekim dodatnim dokumentima . Da čuo sam nešto a i čitam ovdije na forumu da po novome banke sada traže “uporabnu dozvolu” koju kupac mora priložiti ako bi dizao kredit za kupnju kuće , što će vjerojatno i biti slučaj da će kupac ići na varijantu kredit ili pola gotovina pola kredit . Također sam čuo , pa i od prijatelja nedavno koji je kupovao kuću za koju je dizao kredit da ga je banka tražila i “energetski certifikat” . (u konkretnom slučaju je bila HPB banka) Da li je po tome i “energetski certifikat” također potrebno izraditi ? Što se tiče “uporabne dozvole” , bio bih vam zahvalan ako mi možete ugrubo/ukratko objasniti postupak sada završnog ishođenja uporabne dozvole .. nekako me najviše interesira kojiko vremenski traje postupak do izdavanja i okvirna cijena . Koliko sam čitao “glavni projekt” i ostalu navedenu dokumentaciju , i koliko mi je objekt/kuća poznat čini mi se da je sve rađeno po tome kako je naloženo u dokumentaciji bez devijacija . Naravno nisam mjerio prostorije/zidove/krovište tj. išao toliko u detalje , optički mi sve štima u skladu sa dokumentacijom te nije ništa nadograđivano . Hvala !
  4. Poštovani , lijep pozdrav svima ! Prosto iz nesnalaženja i nepoznavanja tematike , ljubazno molim za pomoć/savjet . Što je konkretno od dokumentacije nužno imati I priložiti kod prodaje (obiteljske) kuće ? Naime , sljedom godina i raznih događanja zagubljena je gotovo kompletna original dokumentacija od objekta (kuće) koju bih želio ponuditi na prodaju . Jedino što imam od original dokumentacije je - “glavni projekt” , i naravno “vlasnički list” . Od kopija dokumentacije koje smo jedva uspjeli izvući iz arhiva imam samo dva dokumenta naslova - “odobrenje za gradnju” iz 1974g , te “urbanistička suglasnost” iz 1972g. Original “građevinske dozvole” naravno , nemamo , niti smo uspjeli doći do kopije iz arhiva . Kopija je svojedobno tražena u mjesnom arhivu gdje je rečeno da nemaju i poslani smo dalje tražiti/upitati po okolnim mjestima/gradovima u tamošnjim arhivima no također bezuspješno . Navodno je svugdje rečeno da – nema kopije “građevinske dozvole” u arhivu .. (ja osobno nisam tražio tako da neznam specifizirano zašto nema i što dalje ako nema niti u jednom od arhiva gdje je traženo .. ili se službenicima "nije tražilo" .) Uporabna dozvola , po podacima iz vlaskičkog lista nije ni napravljena/priložena kod upisa kuće , tako da niti taj dokument nemam . Kuća je građena 1974g. , te je upisana i ucrtana u katastar i gruntovnicu uključivo okućnicu , također ima sve legalne priključke (komunalije) . Vlasništvo je čisto i bez tereta , kuća je građena u skladu sa podacima u “glavnom projektu” i ostaloj dokumentaciji koja specifizira sve detalje gradnje objekta i uređenja okućnice . U nedostatku originala ili kopije “građevinske dozvole” , da li je moguće da nešto od gore navedene dokumantacije koju posjedujem može da tako kažem zamjeniti “građevinsku dozvolu” tj. da je dovoljno kao prilog za prodaju ? ili je apsolutno nužno pribaviti bar kopiju "građevinske dozvole" ? Hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija