Jump to content

Zeljkorezicx

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima, Prošle godine sam turistički bio u Splitu te sam zaustavljen od policajca na motoru koji me optužio da nisam bio vezan, sto je popuna laž te sam odbio platiti kaznu na koju sam se po svim zakonskim rokovima uredno žalio. Predmet je na sudu i rasprava je bila ove godine. Sudac se ravno mjesec dana nakon ročišta nije očitovao i donio presudu. U pismu sa ročišta piše kako će sud donjeti odluku u zakonskom roku. Moje pitanje je, koji je zakonski rok za donošenje konačne presude nakon što su se očitovale obje strane? Hvala unaprijed na odgovoru!
  2. Ovo meni ako je tako zvuci obecavajuce. Ako je tako onda je ipak djelatnik kadrovske u pravu (meni i jedino sto ima i smisla) da HZMO potrazije cin od MUP-a.
  3. Netočno, moji suborci mahom dobili poslije 2000.g. Znam ih hrpu i 100% je točna informacija.
  4. Ja i ne očekujem niti dva čina više, niti počasan čin. Bio sam prčuvni specijalac sa činom policajac. Neka to prebace u vojni čin i naprave obračun i ja zadovoljan. Samo meni kadrovska iz PU ne želi (bar je na telefonu tako rekao) dati potvrdu nego to službeno mora tražiti mirovinsko. Sad kada krenem, vidjet ću kako je u praksi...
  5. Pozdrav, Pa ja sam zvao prije 2 dana kadrovski odjel PU i razgovarao sa osobom koja obrađuje dokumentaciju. On kaže da ja ne pokrećem za čin nego mirovinsko. Ja trebam skupiti dokumentaciju za pokretanje postupka novog izračuna mirovine. Mirovinsko onda šalje zahtjev za čin, pa nadležna PU sa potvrdama nadležne PU šalje u komisiju u ministarstvo u ZG, tamo komisija određuje čin - prevodi ga u vojni te šalje riješenje natrag u mirovinsko koji dalje na temelju čina pokreće izračun. Rekao mi je: " vjerujte, znam šta govorim. Radim taj posao preko 20g." Pravnika sam zvao pa mi je rekao da toga više nema odavno...da zaboravim. Ali da mogu ići tražiti čin i predati pa dobiti pismeno odgovor... To je i okidač koji me naveo na razmišljanje uzeti odvjetnika! Meni nije žao platiti tako nešto kako bih dobio nešto što ću imati cijeli život. Naravno, ponovo naglašavam da ne znam jesam li u pravu i ne tvrdim ništa ali probat ću... Kada pokrenem sve i razgovaram sa odvjetnikom objavljujem update svog iskustva.
  6. Čl.52 zakona o braniteljima jasno kaze da se uzima tebi najpovoljniji izračun u obzir. Ja se ne mislim tek tako na izgovor nekog sluzbenika i njegove priče dati otkantati... zato i mislim paralelno sa zahtjevom ići se pravno savjetovati i čuti šta na sve kaže odvjetnik. Na riješenje, ukoliko nije uzet čin u obzir, idem preko odvjetnika na žalbu. Jednostavno ako nas dvojica imamo isti ratni put i provedeno vrijeme u istoj postrojbi, je li ustavno da ja dobijem čin prije 10g. a tebi se odbija? Ako je jedan dobio-moraju svi imati na to pravo. To je moj stav i zato idem svojim planom da se savjetujem (ne kazem da sam u pravu ali neka mi pravni stručnjak to rastumači).
  7. I mislim sluzbeno sve pokrenuti, pravno se posavjetovati pa sacekati ishod. Ukoliko bude negativan odvjetnika angazirati da to izgura, ukoliko odvjetnik ne vidi ranije zakonske prepreke koje mogu biti protivne svemu sto mislim da trebam dobiti. Isto tako se pitam kako biti hrvi a imati 0% vojni dio kada jasno pise u nalazima da je bolest posljedica rata??
  8. Izgleda da su oni meni bez vojnog dijela dali mirovinu, po ZOMO (nemam u blizini dokumentaciju pa ne mogu sada provjeriti). Moje misljenje (sad jesam li u pravu ili ne ne znam) je da ako jedan dobije - svi trebaju/moraju dobiti! Mislim da je pitanje inace je li protuustavno! Mislim da je sve vjerojatnije da cu uzeti odvjetnika koji da me zastupa kako bi sve dobio....ako nista drugo pravno savjetovao. I to ne njihov besplatni nego odvjetnik mog povjerenja koji ce se angazirati za to i ponajprije meni protumaciti vazeci zakon! Ja sigurno nisam ratovao da bi zaradjivao, ali ako zakon kaze da me sljeduje, onda ocekujem to i da dobijem!
  9. Invalidska mirovina prof. Nemam omjer rat/mir, meni bar nije poznat. Nigdje ne pise. Ne znam na koji cin imam pravo. Bio sam pricuvni SJP. Moji suborci iz pricuve su dobili cin casnicki namjesnik, aktivni cin satnika-svi. Medjutim neki dan sam zvao pravnika u mirovinskom, on tvrdi da toga vise nema...da je to bilo ako odlazis iz sluzbe u mirovinu i da se to ukinulo... Citajuci zakon o braniteljima, cl.52, pise da svaki branitelj ima pravo na najpovoljniji izracun. Ako je to meni najpovoljnije, sta onda - nema vise toga?? Ja sam imao cin policajac!
  10. Hvala, Je li taj postupak ja pokrećem ili on treba ići automatski? Ako ga ja pokrećem, šta sve ja moram učiniti obzirom da i dragovoljački dodatak nije do sada uračunat, ne primam ga.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija