Jump to content

nokia007

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je nokia007 objavio

  1. prije 32 minuta, Borbena7 je napisao:

    Možete kao podnesak, ali kasnije kada zaprimite Rješenje o ovrsi.

     

    hvala na brzom odgovoru !

    znači, pričekam da prođe još tih 8 dana i kad mi stigne rješenje o ovrsi šaljem prijedlog o odgodi ?

    dal u podnesku treba obrazlagati razloge zbog kojih nisam bio u mogućnosti plaćati račune i trenutnu financijsku situaciju ili se samo pozovem na "čl. 186. g. Zakona o parničnom postupku, a koji se u ovršnim postupcima primjenjuje temeljem čl. 21. Ovršnog zakona" ?

    dal se podnesak šalje PBZ cardu ili javnom bilježniku koji mi je dostavio rješenje ?

  2. Na 09. 03. 2021. at 17:31, Borbena7 je napisao:

     

    Kad zaprimite rješenje o ovrsi javnog bilježnika, možete umjesto prigovora za kojega vjerujem nema osnove, predložiti ovrhovoditelju da se ovrha sporazumno odgodi sukladno čl. 186. g. Zakona o parničnom postupku, a koji se u ovršnim postupcima primjenjuje temeljem čl. 21. Ovršnog zakona. Na ovaj način bi spriječili prisilnu naplatu u ovršnom postupku i dobili bi na vremenu za otplatu duga. O ovakvim prijedlozima odlučuje sud, tako da bi dobili bar 6. mjeseci do godine dana.

    zaprimio sam prijedlog za ovrhu od javnog bilježnika zbog duga od 11.500kn prema PBZ card-u i dan mi je rok od 8 dana za podmirenje duga ili će biti dostavljeno rješenje o ovrsi...

    na koji način i kojim putem mogu predložiti PBZ card-u sporazumnu odgodu ovrhe "sukladno čl. 186. g. Zakona o parničnom postupku, a koji se u ovršnim postupcima primjenjuje temeljem čl. 21. Ovršnog zakona" ?

    te kako mogu znati da će PBZ taj prijedlog proslijediti sudu da o tome odluči ?

     

    unaprijed hvala

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija