Jump to content

patrikm

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Što bi to značilo? Da polog u visini jedne stanarine ostavimo kao kompenzaciju za raskid ugovora?
  2. U tom slučaju mogli bi tražiti pravo na najamninu za tih 60 dana, odnosno 2 najamnine u visini 3200HRK? Postoje li nekakva dodatna plaćanja u tom slučaju osim sudskih troškova koji bi nas izašli koliko ako možda znate preciznije? Postoji li nekakav obrazac za ovo, ili to pišemo vlastoručno? Također, zanima me moramo li slati to ako odlučimo ne platiti stanarinu 30 dana, jer to onda nije sporazumni obostrani raskid ugovora kako je navedeno u ugovoru.
  3. Hvala lijepa na brzom odgovoru, konkretnije me zanima što ako se ne odlučimo platiti stanarinu 30 dana, možemo li se osloniti na drugu rečenicu u članku 11. Hoćemo li kazneno odgovarati ako ne platimo 30 dana i u tom periodu se iselimo? Polog u visini jedne mjesečne stanarine je dan na početku najma, pa se meni kao laiku nameće da je to u slučaju ne plaćanja te jedne stanarine, nakon koje moramo iseliti. Članak 8. Najmoprimac prilikom ovjere potpisa na ovom Ugovoru polaže depozit Najmodavcu u visini jednomjesečne najamnine i to u iznosu od 1600,00 kuna (slovima: tisućušeststotina kuna) u protuvrijednost 210 EUR (slovima: dvijestotine deset eura), a koji se iznos ima vratiti u cijelosti po isteku najma, odnosno utrošiti za eventualne popravke u stanu od štete koja bi nastala uslijed korištenja stana. Prilikom ovjere potpisa na ovom Ugovoru plaća se najamnina za listopad 2020.
  4. Poštovani, zanima me na koji način mogu raskinuti ugovor o stanu te jesam li dužan platiti još 2 stanarine stanodavcu prema ovome što piše u ugovoru. Zanima me ovaj drugi dio, što ako mi ne platimo najamninu za idući mjesec(inače plaćamo unaprijed)? Znači li to da nakon 30 dana otkazni rok traje 15 dana i mi u tom periodu moramo iseliti iz stana, a najmodavac uzima naš polog te se tako taj ugovor prekida? Moram li najmodavcu dostaviti pisani raskid ugovora i na koji način to mogu učiniti? Hvala unaprijed na pomoći, Patrik
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija