Jump to content

fredyxxl

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. bio sam jučer u ODO i pitao o statusu predmeta-dobio sam neslužbenu usmenu informaciju da je predmet stavljen u arhivu jer su smatrali da nema nikakve osnove za pokretanje postupka, jer nije postojala sumnja u dojavljeno kazneno djelo i iz svega navedenog usmeni zaključak je da ODO smatra da se radi samo o najobičnijim obiteljskim nesuglasicama i da ne mogu dobiti ništa pismeno od njih jer nije provođena obrada - pošto nije bilo kaznenog djela, te da se ovo ne može smatrati klevetom pošto nije nastupila za mene osobno nikakva materijalna šteta. Da li imam pravo na bilo kakvu privatnu tužbu za nanesene duševne boli i ukaljanu čast jer zašto da za mene netko priča neistine , makar i na policiji , a sve su čiste laži i izmišljotine. Poslije tog info razgovora u policiji ne mogu normalno spavati i imam određene strahove za svoju obitelj od budućih događanja.
  2. molim stručni odgovor-koja je razlika u terminu - DOJAVA POLICIJI o sumnjičenju osobe da je učinila kazneno djelo ili KAZNENA PRIJAVA za određenu osobu da je učinila kazneno djelo. Konkretni slučaj: osoba X je krim-policajcu u postaji na zapisnik dala LAŽNU DOJAVU da je osoba Y prije nekoliko mjeseci pokušala otrovati tu osobu X otrovom za štakore . (napominjem da je osoba X psiho-nesigurna osoba). Osoba X nije željela da se protiv osobe Y podnese KAZNENA PRIJAVA iz tada izrečenog razloga -ŠTO AKO SE UTVRDI I DOKAŽE DA TO NIJE ISTINA ???? Isti krim . policajac je pozvao na info-razgovor i osobu Y u svojstvu OSOBE OD KOJE SE PRIKUPLJAJU INFORMACIJE. U tom razgovoru osoba Y je apsolutno negirala tu LAŽ O TROVANJU i obrazložila cjelokupnu situaciju i konkretne istinite činjenice koje su dovele do te LAŽNE DOJAVE. E sad poanta priče : Najprije je krim-inspektor izjavio da osumnjičena osoba Y kroz nekoliko dana može dobiti zapisnik i potvrdu o DOJAVI, a taj dan kad je trebalo dobiti POTVRDU je telefonski javila osobi Y da ne može dobiti POTVRDU jer je cijeli slučaj predan na ODO, ali da POTVRDU MOŽE DOBITI ODVJETNIK osobe Y ukoliko se ona odluči pokrenuti privatnu tužbu za klevetu i uvredu. Od te dojave i razgovora je prošlo više od 2 mjeseca- bez ikakvih javnih reakcija bilo koga - da li netko ima iskustva sa pokretanjem postupka na ODO - koliko uopće vremena treba ODO da pokrenu neke javne istražne radnje, jer prema mojim saznanjima, rok za predaju privatne tužbe za klevetu teče 3 mjeseca od saznanja za klevetu , pa se bojim da mi ne istekne rok, jer je to strašna uvreda i kleveta od koje se ŽELIM zaštititi i da se osoba X adekvatno kazni za svoje IZMIŠLJOTINE , LAŽI I UVREDE DOSTOJANSTVA .
  3. molim pravne stručnjake da mi pojasne informaciju koju sam neformalno čuo da se može kod predsjednika općinskog suda tražiti besplatna pravna i odvjetnička pomoć-Možda neko zna da li je to vezano uz neke financijske limite obitelji ili se radi po procjeni od slučaja do slučaja.....jer ja više ne mogu izdržati klevete i indirektne uvrede te osobe prema mojoj obitelji, policija ne može postupiti , jer nema elemenata nasilja-osim klevete , nego upućuju na privatnu tužbu za klevetu, za koju tužbu i proces ja nemam novaca i tako u krug.....bojim se da mi ne pukne film i ne počinim neku glupost - o čemu sve češće razmišljam , jer sam na rubu živaca, a ta osoba ne odustaje nego ide sve više đonom prema mojoj obitelji, uvredama, klevetama i izmišljotinama.....a sve u smislu da se materijalno okoristi od mog oca. ajd pomozite, trebam odvjetnika u ZG ili VG koji bi odradio tužbu za klevetu , daću mu sve i kunu koliko istjera na sudu za takve uvrede i laži. Moja obitelj je ugrožena od te osobe , trebam pravnu pomoć.........a ako se tako nastavi-uskoro ću trebati i psihološku pomoć. meni bi bila dovoljna moralna naknada da se tu osobu dobro sredi na sudu uz pomoć dosta svjedoka kojih imam, samo nemam novaca za pokrenuti postupak.....
  4. lijepi pozdrav-nisam pravni stučnjak, ali imam iskustva sa ugovorom o doživotnom uzdržavanju. Moje laičko mišljenje je ovako a pravni stručnjaci neka me isprave ako griješim. Protiv takve vrste ugovora ne možeš se boriti zakonskim putem, nego na ostavinskoj traži na uvid i dobro pročitaj ugovor i sve klauzule koje u njemu pišu, jer nije tvoj otac njemu samo poklonio 2/3 stana bez nekakvih obaveza prema njemu kao primatelju uzdržavanja. Možeš pokušati rušiti taj ugovor možda samo u slučaju da postoje neke obaveze tvog tetka prema tvom ocu koje možeš svjedocima dokazati da nije izvršavao prema tvom ocu. Što se tiče ključa, nemoj mu ga dati nego ga on mora tražiti sudskim putem od tebe a to bi moglo potrajati. On se može, ako nije do sada , upisati kao vlasnik 2/3 stana ali ga ne može prodati bez tvog potpisa i pristanka. Ako se je već upisao kao vlasnnik 2/3 stana onda mislim da imaš malo šanse za uspjeh. Naše institucije su spore i neučinkovite i sve što pokušaš trajaće godinama.A nepravde u tim stvarima je pun svijet i puno nas djece trpi zbog lakoumnosti i nerazumnosti svojih roditelja. Moj savjet ako si zaposlen i kreditno sposoban prodaj taj stan u dogovoru sa tetkom, uzmi tu trećinu novca i uloži kao učešće za kredit i kupi si drugi stan, imat ćeš normalnije živce i čistu savjest.
  5. na stručnom mišljenju, i ja laički tako mislim da se to ne može nazvati vezom, što se ona hvali svojim susjedama-kako je sretna u vezi s njim-(MOŠ MISLIT kako bi ga gledala i bila sretna da ima mirovinu 1500 kn), jer on samo dolazi kod nje nekoliko dana u mjesecu ( iza mirovine ), a prijavljeni su svaki na svojoj adresi međusobno udaljeni 200 km, i odlazi svojoj kući kad potroši mirovinu kod nje nakon par dana, najžalosnije je to što ona mene i moju obitelj -suprugu i dva predivna sina-redovnog studenta i odličnog osnovnoškolca kleveće i svakakve laži izmišlja o nama , a mi je ne možemo tužiti zbog klevete, jer nemamo novaca za odvjetnika i sud( treba djecu školovati i osigurati im budućnost u ovim teškim vremenima), a ne možemo naći odvjetnika koji bi odradio tužbu i riješio slučaj za dobru proviziju. (Ponekad i noć ima čudnu moć)
  6. molim savjet o slijedećoj situaciji - moj otac povremeno dolazi kod jedne gospođe ( poslije mirovine) i ostaje kod nje nekoliko dana dok mu ne izmuze novce i vrati se 200 km nazad svojoj kući i živi ko stari pas i najveći prosjak pored lijepe mirovine 4.200 kn, meni svom jedinom djetetu i mojoj obitelji zabranio pristup u svoju (3/4) kuću i moj dio po majci 1/4, promjenio sve brave jer mu je ta prijateljica ( sponzoruša-15 god mlađa) rekla da ćemo ga mi otrovati. Ona kod njega ne dolazi uopće, nego samo on kod nje kad ima novaca. sad su povremeno zajedno već skoro 2 god-ako ostanu zajedno više od tri god da li se ti njegovi povremeni dolasci po nekoliko dana mjesečno računaju kao izvanbračna veza i da li ta gospođa u slučaju njegove smti ima ikakva prava na njegovu imovinu-3/4 kuće -pošto u toj TZV VEZI nije u njegovu imovinu uložila niti lipe, a kamoli kune a on je do sada otkad dolazi kod nje " istresao " iz Džepa oko 120.000 kuna , na njezine prohtjeve i njezinu imovinu (uređenje njezine kuće). Kakva su njezina prava na njegovu imovinu - 3/4 njegove kuće -koja je krvavo stečena u prijašnjem 47-god braku s mojom majkom-ako on umre prije nje (jer on ima 74. god- a ona 59)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija