Jump to content

Duncan

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Najprije, hvala na odgovorima. Iz ovog ispada da ne moram brinuti o tome što trenutno nije građevinsko zemljište jer se može riješiti. Naravno, jasno mi je da su isti uvjeti gradnje za klasičnu i montažnu kuću što se tiče dokumentacije i to mi nije sporno. Jedan projektant mi je rekao da moram pripaziti da netko ne bi uvjetovao isključivo klasičnu gradnju. Ne znam tko je taj netko i gdje to mogu provjeriti.
  2. Pozdrav svim članovima. Napikirao sam kupnju "građevinskog zemljišta", ali kada gledam po sustavu Uređena zemlja, piše da se radi o pašnjaku. Doduše, parcela se nalazi u građevinskoj zoni i u izgrađenom djelu, između dvije kuće. Parcela posjeduje i lokacijsku informaciju koja to sve potvrđuje. Mene zanima ako se svejedno treba raditi prenamjena tog zemljišta u građevinsko i koga kontaktirati da sve to izvidi umjesto mene (s obzirom da sam laik) i potvrdi da ne kupujem mačka u vreći. Također, koji dokument ili institucija mi mogu reći ako je na toj parceli dozvoljena samo klasična gradnja ili mogu postaviti montažnu kuću. Hvala svima, Živjeli
  3. Pozdrav. Sa 1.7. preuzimam, odnosno kupujem tvrtku. Upoznat sam sa svim detaljima oko iste s obzirom da mi djevojka tamo radi te smo dogovorili sve detalje oko kupoprodaje. Ono što me zanima je sami proces. Za sada znamo da se ugovor ovjerava kod javnog bilježnika i da nakon toga imam 8 dana da se prijavim u registru stvarnih vlasnika. Osim toga, koji su još koraci koje moram napraviti da bi tvrtka nesmetano funkcionirala? Tu mislim na banke, porezne i ostale institucije kojima se moram prijaviti. Hvala svima koji će se potruditi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija