Jump to content

Pespaula

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije problem sučit se s centrom. Ako imate kakav savjet kako to sve izvest a da djete nebude izlozeno daljnim ispadima majke i ostatka kucanstva ? Jer cim dodje czzs kod majke doma ,djete ce se nac na meti majke . Neznam hoce li czzs odmah udaljit djete ili ce morat djete biti kod majke dok se cijeli taj proces ne provede ??
  2. Czss u Varzidinu nam je receno da nemozemo mi samo tako doc i oduzet skrbnistvo.bili smo sokirani tom izjavom.zato se raspitivam tu.i ici cemo u czss u Zagrebu podnjet zahtjev. S tim da czss u varazdinu nije napravio nista po tom pitanju osim obavjestio majku o nasem dolasku i upitu nakon cega je muzeva kcer jos vise ispastala kod majke
  3. Pozdrav,zanima me kako pokrenut postupak skrbništvo ?kome se prvo obratiti? Da pojasnim slučaj: moj muž ima djete iz prvog braka.Dijete(12) živi s majkom u Varždinu,dok smo ja (maceha) njen otac i jos troje nase djece u Zagrebu.Njegova kcer se i sama izjasnila.kako zeli zivjeti s nama.Njena majka kao i ostatak kucanstav(starija polusestra,baka,djed i teta) uskraćuju njena osonovna prava.Djete je u skoli jako lose,ne zato jer nemoze vec joj nitko ne zeli pomoc oko skole.Djete se ne hrani pravilno,ne zna osnove higijene.Majka djete ne vodi kod zubara ,na pregled vida i sl. Nakon puno nagovora je.djete odvela kod zubara ,a prehodno toga sam ja (maceha) bila prisiljena vodit djete kod dezurnog zubara u zagrebu i to u vise navrata.Zubar je ostao zgrozen stanjem njezinih zubiju.ciriram: "ni jedan zub joj nije zdrav" Djete je samo reklo kako.majka nikad nema vremena za nju te je naglasila kao se osjeca zanemareno. U razgovoru s djetetom smo dosli do dogovora kako bi ona dosla zivijeti s nama u Zagreb. Njezinu majku moj muz (djetetov otac) stalo/konstantno mora opominjat da pripazi na djete,da je odvede kod ljecnika,zubara,da pripazi na njene ocjene i njeno cjelokupno ponašanje u društvu.Njena majka regira na to samo na nacin da se izderava.na nju i da je vrijeđa.Kao i ostatak njenog kućanstva.Nedavno me je djete nazvalo uplakano i prestraseno jer je otisila uz djedovu dozvolu vani na.igru s drustvom i zaboravila je na vrijeme te se nije vratila kuci na vrijeme kako bi otšla na dogovoren termin.kod zubara.citiram :"mama je rekla da ce mi zvat policiju" Djete trenutno spava u istom krevetu s majkom.u sobi.u.kojoj spava i.njezina polusestra.izlozena je svakojakim sadrzajima putem interneta .upozorili.smo.majku ali se nista nije promjenilo. Mi preko video poziva objasnjavamo djetetu gradivo.pomazemo oko skole plus savjetujemo ju vezano za.bilo koju temu koja ju zanima .jer se djete nema kome obratit pored pune kuce punoljetnih osoba. Kako da ubrzamo postupak? Mi ovaj mjesec unajmljujemo kucu kako bi muzeva kcer imala.svoj.prostor.Imamo vece prihode i puno bolje uvjete za djete.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija