Jump to content

DeniM

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Još par pitanja Da li mogu angažirati profesionalnu tvrtku koja će dati rješenje problema i procjeniti troškove? Da li u rješavanju mog problema, financijski moraju sudjelovati svi poslovni prostori, ili samo susjedni kojima sam omeđen ili samo ja? Što u slučaju da susjedi ne žele nikako sudjelovati u sanaciji, da li mogu sanirati o svom trošku svoj dio. Ovo "svoj" dio mislim tlocrtno, dio krova poviše mog prostora omeđen unutrašnjim zidovima u prostoru.
  2. Ne radi se o zgradi nego kompleksu-redu poslovnih prostora. Ispod nas je garaža. Nemamo prinudnog upravitelja, sve radove na krovištu su odrađivali vlasnici prostora o svom aranžmanu. Vidi se na slici, svako je po svom radio... Čak ovaj susjed što mi je dao prijedlog da rješavam drugima izolaciju, se pohvalio da je on na pola mog prostora stavio izolaciju i u jednom trenutku na početku tražio naknadu, jer mu to nije platio bivši vlasnik mog prostora.
  3. Danas sam bio pričao sa susjednim prostorom, on nema problem prokišnjavanja, ali meni predlaže da ja taj problem mogu jedino riješiti ako 2 prostora dalje od mene koji sa mnom ni ne graniče riješe izolaciju. Dakle, po njihovom ja svoj problem rješavam ako ti prostori riješe izolaciju. Ta 2 prostora ukupno su površine preko 200m2, i jedan prostor ne želi sudjelovat jer je njima stanje ok. a moj PP je 30m2. Prostor sam kupio lani u ljeto i nisam mogao znati stanje jer nije bilo kiša. Ako ne naiđem na suradnju drugih, ili mi postave sulude uvjete da sam plaćam izolacije nad drugim prostorima koji su višestruko veći od mog, zanima me da li imam pravne osnove započeti sanaciju samo mog dijela krova.
  4. Evo slike situacije, moj PP je označen žutom bojom.
  5. Poštovanje, da ne otvaram novu temu pišem na ovoj. Dakle, vlasnik sa poslovnog prostora od 30m2. Moj PP je okružen (recimo kao slovo U, mi smo u sredini) sa još 2 poslovna prostora. Nad objektom gdje je još dosta poslovnih prostora je zajednička betonska ploča, i hidroizolacija je loša te pušta na mom dijelu i prokišnjava u prostor. Na 2/3 cijelog kompleksa, izolacija stavljena nova, na 1/3 je stara. Ja sam u dijelu sa novom izolacijom i imam problem prokišnjavanja... Krenuo sam u izvide načina sanacije, i iz susjednog prostora je došao vikati vlasnik da ne smijem ništa dirati. Naravno, njemu ne prokišnjava i razumijem njegovu reakciju, ali ja naprosto moram napraviti neku hidro barijeru od ostalih prostora i nad svojim prostorom to rješavati. Mislio sam nad svojim prostorom skinuti cijelu staru izolaciju u kompletu, doći do zdravog betona, nanijeti novu izolaciju i na vrhu novu hidroizolaciju foliju spojiti sa postojećom. Ovaj što je došao vikati, mi predlaže sa stavim novu hidroizolaciju nad onu 1/3 prostora što imaju staru izolaciju i da je tu problem da se voda podvlači. Mislim što imam raditi sa prostorima koji nemaju veze sa mnom i otvaram nove probleme (na tom dijelu krov ne prokišnjava) ako sa hidrobarijerom nad svojim prostorom riješim svoj problem. Kompleks ne plaća održavanje/pričuvu, te se svako "bori" za sebe... Kako postupiti u navedenoj zavrzlami? Da li pravno smijem raditi nad svojih 30 kvadrata i riješiti svoj problem? Hvala na odgovoru i savjetima, Deni
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija