Jump to content

ivan990

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nismo još nikome. Tek sada ćemo pričati sa upraviteljem. Ne uništavaju u smislu da sad padaju komadi žbuke ali ostaje masna mrlja na mjestu gdje je lupilo. Do sada 5 komada u manje od 2 mjeseca. A i da ne ostane nikakva mrlja niti nema traga udarcu zašto bi netko bacao, zar je onda u redu da ako ne otpadne dio fasade da baca?
  2. Izvrsno, znači ne postoji nikakav način da zaštitimo zgradu od bacača jaja i ovisimo o dobroj volji te osobe da prestane. A treći dio pitanja? Ako sada uključim auto kameru da snima na naprijed i nazad i kad je automobil parkiran, je li to dopušteno?
  3. Poštovani, imamo jedan "problem", naime netko nam već par mjeseci na zgradu baca jaja i uništava fasadu. Uza sve napore uložene nismo uspjeli uloviti počinitelja i jedan od logičnih idućih poteza bio je postaviti video nadzor oko zgrade. Zgrada dijeli dvorišni prostor sa još 3 slične zgrade, dvije zgrade su jedna do druge, pa je red parkirnih mjesta, pa "cesta" od parkinga (ne ulica), pa onda red parkirnih mjesta i onda druge dvije zgrade. Prvo pitanje, koliko suvlasnika treba pristati na uvođenje takvog nadzora? Svi ili neka većina? Drugo, što je dozvoljeno snimati kamerom u toj situaciji? Smije li se snimati parkirna mjesta od naše zgrade? Smije li se snimiti "cesta" od parkinga, jer tom cestom prolaze i stanari ostalih zgrada? S druge strane naše zgrade su vrtovi - dvorišta od susjeda iz prizemlja, pa staza, pa igralište - što se smije snimati na toj strani? Ako se kamera stavi na ulaz, smije li snimati djelomično i "cestu" između zgrada? Treće, ako se ne uspijemo dogovoriti kao suvlasnici, ja sam spreman staviti auto kameru na parking mode ili na balkon neku IP kameru koja bi snimala automobil i moje parkirno mjesto i ako se smije dio ceste kraj parkirnog mjesta. Smijem li to napraviti i koje su onda implikacije? Hvala unaprijed na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija