Jump to content

ewan dando

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ewan dando objavio

  1. događaj se dogodio u kabinetu, za vrijeme individualnog rada s dvoje učenika 9 godina. drugih punoljetnih osoba nije bilo. oboje učenika potvrđuju događaj, djelatnik u cijelosti pobija.
  2. Radi se o jednokratnom udarcu otvorenim dlanom (šamar) po licu djeteta, bez vidljivih fizičkih posljedica, nema liječničke dokumentacije. Prije toga ne postoji povijest lošeg postupanja prema djetetu od strane dotičnog pedagoga.
  3. Poštovani, koji zakoni i propisi reguliraju zabranu tjelesnog kažnjavanja u školi od strane zaposlenika(konkretno: pedagoške službe)? utvrđeno je da je djelatnik koristio tjelesno kažnjavanje u pedagoškom radu s djetetom. poznato mi je da zakon o obitelji regulira tjelesno kažnjavanje, međutim, konkretni slučaj se ne događa u obitelji. postoji još i Pravilnik o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima koji je prilično konfuzan, pa molim za pomoć
  4. U predmetnom postupku donesena je presuda kojom je tuženiku (osnovnoj školi) naloženo da tužitelju (učitelju u školi) isplati glavnicu, uvećanu za zakonsku zateznu kamatu na svaki pojedinačno dosuđeni mjesečni iznos kako je specificirano presudom, kao i parnični trošak uvećan za zakonsku zateznu kamatu koja teče od dana presude do isplate. Odvjetnik koji zastupa tužitelja obraća se školi pri čemu "pozivaju" školu da: " Uplatu neto iznosa iz glavnice uvećanog za zakonsku zateznu kamatu potrebno je izvršiti u korist računa tužitelja. Uplatu dosuđenog parničnog troška uvećanog za zakonsku zateznu kamatu potrebno je izvršiti u korist računa odvjetnika". Škola smatra da postupanje po "pozivu" odvjetnika nije u skladu s presudom koju je donio sud. Smije li škola postupiti drugačije ako se sve stranke slože ( i tužitelj i tuženik i odvjetnik)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija