Jump to content

Sarema4

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sarema4 objavio

  1. Hvala na odgovoru. Našla sam ovaj članak na internetu, pa nisam bila sigurna imaju li pravo na obje provizije ili sveukupno jednu, po pola sa svake strane.
  2. Iskreno, nisam ja potpisala ništa, već moj brat koji je suvlasnik nekretnine. Koliko znam piše da se u slučaju prodaje agenciji plaća provizija u iznosu od 3% od postignute cijene uvećano za PDV. Tu nije ništa sporno. Mene samo zanima s obzirom da je i kupac u ovom slučaju nalogodavac, on je tu istu agenciju angažirao za pronalazak odgovarajuće nekretnine i s njima također potpisao isti takav ugovor, naplaćuju li se onda dvije pune provizije ili ne? S obzirom da se radi o jednoj kupoprodaji? Sve što sam našla na internetu je da nalogodavac plaća agencijsku proviziju, a u ovom slučaju smo oboje nalogodavci.
  3. Pozdrav, Zanima me kako se naplaćuje agencijska provizija u slučaju kupnje/prodaje nekretnine ako su i prodavatelj i kupac nalogodavci agenciji. Znači i jedan i drugi imaju potpisan ugovor s agencijom koja ih je samo spojila. Plaćaju li oboje po 2-3% +pdv ili se naplaćuje jedna provizija po pola? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija