Jump to content

donnatella.ml

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je donnatella.ml objavio

  1. Imala sam ugovor na dvije godine koji je istekao, te sam dobila novi kao vd na 15 dana. Ovdje nema natjecaja vec sef imenuje svoje ljude. Novi sef je imenovao novu osobu. Tu me konkretno zanima ima li osnove za tužbu, jer sam stavljena na nepovoljnije uvjete rada, a sindikalni sam povjerenik? U kolektivnom i zakonu piše da se povjerenika bez suglasnosti sindikata ne smije staviti u nepovoljniji položaj u odnosu na dosadašnje uvjete rada. Vrijedi li to i u ovom slučaju? Drugo. Natjecala sam se na interni natječaj, za glavnu sestru. Prije isteka natjecaja receno mi je da je natjecaj namješten i nisam uopće pozvana na razgovor. Ima li tu osnove za ista pokretati ili se ne isplati?
  2. Postovani, skinuta sam sa mjesta glavne sestre odjela dolaskom nove šefice. Ugovor mi je istekao 14.07. te sam dobila novi ugovor do 31.07. kao v.d. Novi ugovor necu dobiti. Imenovana je nova osoba na moje mjesto. Isto tako sam se natjecala na mjesto glavne sestre zavoda, te sam prije isteka natječaja obavještena privatnim razgovorom preko posrednika da je sve vec odlučeno. Na razgovor nisam ni pozvana. 1. Ima li sindikat pravo žalbe odnosno da poslodavcu uskrati suglasnost na ovu odluku, jer sam stavljena u nepovoljniji položaj u odnosu na dosadašnje uvjete rada? 2. Imam li pravo kao sindikalni povjerenik da mi se dodijeli dosadašnje radno mjesto, jer sam degradirana na niže radno mjesto s manjom plaćom? 3. Imam li osnove za dopis poslodavcu zbog nepravilnosti natječaja? 4. Imam li osnove za dopis poslodavcu za degradiranje mene kao sindikalnog povjerenika? 5. Imam li osnove u ijednom slučaju za tužbu poslodavca?
  3. Postovani, radim kao medicinska sestra u državnoj ustanovi. Po struci sam magistra sestrinstva. Otvorila bih obrt za medicinske usluge kao mobilna medicinska sestra. Odakle da krenem? Je li mi potrebno sjedište obrta ako bi svoje usluge obavljala isključivo na terenu? Što mi je sve potrebno za pokretanje obrta?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija