Jump to content

Ralokus

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ralokus objavio

  1. Subota navečer, 30 metara od moje kuće iza mene policija pali rotaciju i ja momentalno stajem. Pio sam alkohol i pušio marihuanu. Točnije, jedno pivo prije oko 3h, te dio jointa koji se je "vrtio u krug" prije 2 h. Znam da nisam pijan niti napušen, ali na očima se vjerojatno vidi. Na pitanje jesam li voljan testirati se na alkohol pristajem i pušem 0.0. Na pitanje jesam li konzumirao droge, odgovaram sa "ne". Na pitanje jesam li se voljan testirati priznajem pušenje od prije 2h. Policajci mi objašnjavaju posljedice odbijanja testa i posljedice pozitivnog testa. Ja sam odbio. Oni su nakon toga detaljno pregledali moje vozilo i mene, no ja nisam imao ništa nedozvoljeno. Cijeli proces je trajao oko 40-45 minuta. Otprilike 10-15 minuta nakon što sam odbio test, pitao sam policajce mogu li se predomisliti i testirati se na drogu, što su mi odbili. Znam da nisam niti prvi niti zadnji sa sličnom situacijom koji traži savjete za smanjenje kazne, no svaki savjet ili odgovor je dobrodošao. Vrijedi napomenuti da nikad nisam kažnjavan te da imam 28 godina. Prijeti mi kazna 10000-20000 kn te oduzimanje vozačke na 3 mjeseca. Osim standardne poniznosti i kajanja, što još mogu ? Mogu li se žaliti da sam zaustavljen pod rotacijom bez osnove ? (Nisam napravio prekršaj, auto tehnički ispravan, najobičniji Peugeot 208). Ako mogu, je li pametno? Ima li koristi na sudu spominjati da iako sam pušio, nisam bio "napušen" za vrijeme vožnje. Jesu li policajci pogriješili kada su odbili moju želju da se ipak testiram? Hvala na svakom savjetu. P.S. Što mogu očekivati ?
  2. Najmoprimac sam. U najmu imam sobu s ključem koju koristim samo ja, te su ostale prostorije na tom katu poput kuhinje i kupaonice zajedničke za korištenje ostalim najmodavcima. Kuća u kojoj boravim je prije 2 mjeseca prodana novom vlasniku s kojim sam potpisao novi ugovor, gotovo identičan starom. U članku 2. ugovora stoji rečenica : "Prostorije se iznajmljuju u viđenom stanju". Prije nekoliko dana me je stanodavac obavijestio da je dio namještaja iz moje sobe stavio na internet na prodaju. Iako možda nije po pravilima, nisam se bunio jer mogu bez njega. Prije dva dana mi kaže da je našao kupca, te ako mogu staviti naještaj na hodnik da bude dostupan. Rekao sam da hoću. U ta dva dana nisam bio u prilici to učiniti, osim noću, pa sam odgodio do prve prilike. Danas sam se vratio s posla u 22:10, te nakon što sam otključao i otvorio sobu, primjetio da je najmodavac sam, bez najave, otključao moju prostoriju, ušao unutra te uzeo ta 2 komada namještaja. Sav sadržaj tih ormarića je ostavljen razbacan po sobi. Ne znam koje su mi opcije, te imam li ih uopće ?
  3. Radim u metalnoj industriji, točnije kao CNC operater u firmi s oko 250+ zaposlenih ljudi. Radom u noćnoj smjeni napravio sam štetu od ~10 000 kn, barem tako kaže poslodavac. Iako je greška moja, ne osjećam se dužnim jer greška nije nastala namjerno ili zbog nemara, već je greška bila posljedica jakog umora i pospanosti s kojom sam se tu noć borio. Moj voditelj mi je pristupio i pitao me da dam prijedlog ustega, jer će izvršni direktor zahtijevati usteg. Jedna od opcija mi je da predlozim da mi se varijabilni dio satnice (15% za kvalitetu) za ovaj mjesec stavi na 0%, no čak i to mi se čini nepravednim te kao da kažnjavam samoga sebe zbog slučajne greške. Imam li opciju u potpunosti odbiti usteg, čak i ako je dio satnice varijabilan ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija