Jump to content

Valjin

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ide prijava. Hvala na odgovoru.
  2. Poštovani znalci pravnih znanosti, Molim Vas za pomoć, U postupku ostavinske rasprave dvoje rođaka skriva novac pok. ostavitelja od ostalih nasljednika. Je li put rješenja prijava policiji, državnom odvjetniku, tužba ili nešto četvrto? Molim za odgovor. Unaprijed hvala.
  3. Tu nema spora. Naravno da po zakonu onaj tko predlaže i dokazuje. No, je li djelo skrivanja ostavine spada u neku od prekršajno/ kaznenih sfera? Pitam Vas koji ste sa zakonom i pravom na - ti. Je li put mog rješenja ove zavrzlame parnični postupak, prijava policiji, DO? Nešto četvrto? Pazite, ako netko van ostavinske rasprave drži 450 000 kuna i o tome šuti, po meni to je kriminal. Zato sam pitao da me se uputi kako to dokazati ( prijava, tužba, parnica..). Jako cijenim ovaj sajt, i ne samo ja jer više mojih poznanika/ prijatelja je tu pronašlo put/ rješenja svojih problema raznih fela. Molim Vas za konkretan odgovor. Odgovor tipa...pa dokažite...bih dobio od Capaka i Beroša. Molim Vas za konkretan odgovor...moram li u parnicu, moram li na policiju, moram li na državno odvjetništvo, moram li do lokalnog birca i potražiti nekog tko se bavi bioenergijom i namještanjem zglobova...nešto...hvala Vam unaprijed od srca. Ovo je najkorisniji sajt u ovoj hrvatskoj pustoši, neka tako i ostane.
  4. Hvala na angażmanu, ovako...bila je rasprava gdje se načinio popis ostavine ( po gruntovnici i katastru plus nekakvi udjeli u par fondova evidentirano dokumentima ), javni biljeżnik ie dopunio podatke koji su mu nedostajali jer s nekim nasljednicima je teško stupiti u kontakt zbog netočnih adresa itd itd..familija je brojna time i nasljednici, neki su se odrekli nasljedstva u ničiju korist, neki u nečiju, tko se prihvatio je se prihvatio, uglavnom, rješenje još nije doneseno jer nisu svi dostavili svoje odluke i dokumente itd. No, par dana nakon te, nazovimo prve ( druge, vjerujem neće niti biti )rasprave, do mojih ušiju dolazi info da dva rođaka, jedan koji je sjedio za stolom u raspravi i jedan koji ne živi u mjestu odrzavanja rasprave ( ali se izjasnio ), ali nije osobno nazočio raspravi, dakle ta dva nasljednika u svom vlasništvu drže znatnu svotu keša pokojnog ostavitelja koji im je to dao na " čuvanje" ( nema oporuke, nema nikakvog pisanog traga - zašto baš njima ), svote su znatne. No, oni tvrde da pošto to nije na knjižici/ računu ne misle to niti pod razno prijaviti na ostavinu da se dijeli onako kako zakon o naslijeđivanju nalaže. Znači, prisvajaju vlasništvo/ dio ostalih nasljednika. Ja znam imena, ja znam iznose, ali...i sad zar je moguće da je zakonodavac doveo tu situaciju u stanje Rojsovog poučka - tko vam je kriv tko je jamio jamio?!? Teret dokazivanja da ova dva skrivaju dio ostavine u pokretnini tj. kešu je na meni koji znam za to, ali pošto ne mogu prizvati njihovu savjest, mogu se s oproštenjem - slikat? Ne mogu vjerovat!
  5. Poštovani, molim Vas za pomoć i savjet. Naime, nakon ostavinske rasprave ( još nije sve gotovo - nije doneseno rješenje ) saznao sam da dva rođaka kod sebe drže "na čuvanju", određene nemale iznose gotovine pokojnog ostavitelja - jer im je ostavitelj bezoporučno to dao na čuvanje ( zašto baš njima i zašto uopće ...ne znam ), no, ta dva rođaka ne žele te nemale svote prijaviti na ostavinu-javnom bilježniku. Ja znam za imena, znam i iznose, no zakon kaže da je teret dokazivanja - na meni kao predlagatelju/ onom tko je saznao za postojanje novopronađene ostavine. Kako da to dokažem, kako da postupim ( evidentno je nepoštenje dvojice rođaka )?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija