Jump to content

Kana1990

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Kana1990 objavio

  1. Pozdrav, kakva je praksa kod priznavanja usmenih oporuka ukoliko su snimljene na mobitelu? Ukratko, susjed udovac bez nasljednika je završio u bolnici i u teškom je stanju. Ne može van, a zbog specijalnih okolnosti ne može primiti posjete. Ima mobitel i to mu je jedina poveznica s vanjskim svijetom. Pošto si je bio dobra s mojim roditeljima, mene je uvijek doživljavao kao svog sina. Kada smo zadnje razgovarali rekao je da mi sve ostavlja. Upitao sam ga mogu li to snimiti i pristao je. Ne znam što sada, ima li to kakvu težinu, priznaju li se takve izjave? Hvala!
  2. Pozdrav, situacija je ovakva: radi se o obiteljskom prijatelju, gospodin je u mirovini, udovac, nema obitelji (ni bliže ni dalje). Blago je dementan. U stanju je imati suvisle razgovore. Nedavno je završio pod skrbništvom jedne gospođe, ovaj podatak nisam imala. Digla sam paniku nakon što se nije javljao na mobitel par dana. S policijom došli na vrata i onda saznala od susjede da je završio u domu. Tek nakon što ju je policija kontaktirala je ona "pronašla" njegov mobitel. S njom je na prvu sve super, može se doći u posjetu, možemo skupa, tralalala... Dogovorimo se naći za prvu posjetu u domu, koju ona mora odobriti. I ona se ne pojavi, zovem ju, ona je zauzeta. Dogovorimo se drugi dan. Drugi dan ga napokon vidim. On sretan da vidi poznato lice. Pitam kada mogu dolaziti, posjete su od tad do tad. Super, doći ću za par dana. Ok, nema problema. Dođem za par dana, da bi saznala da mogu biti samo 5 min. Ne shvačam zašto, prijatelj je u stanju i želi pričati. Izmolila sestre da me puste malo duže. Skroz slučajno saznam od sestre da se gospođa ne zove onako kako se meni predstavila. Uglavnom, ima više takvih stvari koje su se nagomilale i cijela situacija mi užasno smrdi. Strah me je da ga ne iskorištava. Mogu li se nekome obratiti kao zabrinut građanin?
  3. Poštovani, trebam informaciju. Da li se darovnim ugovorom poništava pravo na nužni dio? Imam situaciju gdje je majka ostala udovica. (majka se rastala od oca i ponovo vjenčala prije 10 godina) Njezin drugi muž je prije smrti darovao stan, u kojem su oboje živjeli, svojoj dijeci (koja nisu u rodu s mojom majkom). Da li je majka imala pravo na nužni dio? Hvala.
  4. Ne ide njezin dio natrag na pokojnog muža, pa na njegovu dijecu? Ovako?
  5. Hvala puno na odgovoru. Može samo potvrda da li sam točno shvatila: Baka= B Bakin suprug= S Suprugova dijeca= D1 i D2 Moja mama= M
  6. Bok, trebam informaciju: Dok je moja mama bila mala, baka se rastala od prvog muža (mojeg djeda), ponovno se udala. On (drugi muž) je preminuo prošle godine. Majka i baka su bile u lošim odnosima od mamine 12. godine. Majka mi je nedavno preminuli i stupila sam u kontakt s bakom. Baka nije imala druge biološke dijece osim moje majke. Bakin drugi muž je imao iz prvog braka dvoje djece. Brak s mojom bakom mu je drugi. (ako igra ulogu: jedno dijete je živilo s njima , drugo dijete s biološkom majkom (prvom ženom)). Moja majka je živjela s njima dok je bila dijete, kasnije je otišla živjeti s ocem (mojim djedom). Svi su odrasli, stariji ljudi, nema maloljetnika. Ukoliko ne postoji oporuka ili darovni ugovor, koja su moja prava kao nasljednica. Točnije na koji način će se dijeliti ostavina nakon bake? Također sam jedinica. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija