Jump to content

Hrženica

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Hrženica objavio

  1. Bila je kod doktora i doktor je isprintao sad taj dokument.Nadalje,potpisala je ugovor u radu u Valamaru na Rabu,to isto imamo opet sa datumom prije nego što oni tvrde da se vratila u državu,zatim platne liste od 5. do 10. mjeseca...Znači mi sad moramo odgovarati radi likova koji ne skeniraju putovnice na granici i umalo ostati bez neograničenog boravka .A ovi bi isto mogli pogledati jel možda čovjek radi za to vrijeme,a ne samo skeniranja gledati.Da ne kažem da se odgovor na zahtjev čekao 1 godinu.Kolko se onda za državljanstvo čeka odgovor nakon zahtjeva,5 godina?Hvala lijepo na odgovoru.
  2. Išla je u 10.mjesecu na jedan dan u Sloveniju pa joj valjda na izlazu iz Hrvatske nisu skenirali,a na ulazu jesu.Mislim da bi dobar dokaz boravka bio i ugovor koji je potpisala na Rabu u Valamaru u 5. mjesecu i sve isplatne liste od svibnja do listopada 2018.Samo nema dokaza od 18.2. do svibnja.Hvala ti na brzim odgovorima.
  3. Kaže da je dala putovnicu policajcu na Macelju kad je sišla s autobusa,ali ne zna da li su joj skenirali.To je bilo u veljači 2018.Oni tvrde da se vratila tek u 10. mjesecu što ne odgovara istini,pošto je već u 5. mjesecu 2018. počela raditi u Valamaru na Rabu.Znači u inozemstvu je boravila od 27.11.2017. pa do polovice veljače 2018.
  4. Poštovani,supruga ima problem sa dobivanjem stalnog boravka jer joj nisu udarili štambilj na granici kad se vraćala u Hrvatsku i smatraju da je prekoračila onih 4 mjeseca neprekidno kako piše u zakonu iako je bila svega oko 3 mjeseca neprekidno.Sad je MUP traži da dostavi dokaze da je boravila u Hrvatskoj u to vrijeme.Pošto nije radila u to vrijeme već je bila na zavodu za zapošljavanje,kako može dokazati da je boravila u Hrvatskoj?
  5. Pozdrav.Hrvatski sam državljanin sa prebivalištem u Hrvatskoj i od 10.mjeseca 2020. boravištem(Nebenwohnsitz) u Austriji.Za 2 mjeseca i 10 dana mojoj supruzi ističe privremeni boravak na temelju spajanja obitelji od 5 godina.Supruga se morala iseliti sa zajedničke adrese pošto nema vozačku kako bi joj bilo bliže ići na posao,ali nije promijenila adresu u boravišnoj iskaznici.Ja dolazim svaka 2 mjeseca u Hrvatsku pošto radim po gradilištima po cijeloj Europi.Hoće li biti problem ako u zahtjevu za produženje privremenog boravka te zahtjevu za stalni boravak navede da ne živimo više na istoj adresi zbog razloga koje sam naveo?Hoće li joj odobriti zahtjeve?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija