Jump to content

wicked.vix

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je wicked.vix objavio

  1. Poslodavcu na provedbu je dostavio sud prema presudi o razvodu braka
  2. Pozdrav, ispričavam se, trajalo je neko vrijeme... naime poslodavac ocu automatski skida s plaće, otac i majka su se dogovorili prilikom razvoda braka da će otac plaćati 25% od plaće za uzdržavanje djeteta (prema tadašnjem zakonu) a odluku je donio sud (Presuda o razvodu braka - iz 2007 godine). Nakon toga 2012 godine u Centru za socijalnu skrb roditelji su se nagodili da otac plaća manju naknadu za uzdržavanje radi slabog imovinskog stanja i jer je sestra tad već studirala. Taj zapisnik u kojem su se nagodili je zadnji dokument. Dakle, ocu se svaki mjesec automatski sa plaće skida iznos i to čini poslodavac. Hvala još jednom.
  3. Najljepša hvala na odgovoru, provjerit ću s roditeljima na osnovi čega se novac uzima s računa pa vam se još jednom javim.
  4. Pozdrav, Imam sestru staru 28 godina koja je završila studij prije cca godinu dana. Otac je za nju cijelo vrijeme plaćao alimentaciju (roditelji su se dogovorili prilikom razvoda braka, nije bilo tužbe). Otac je sve redovito plaćao i s njim smo u dobrim odnosima. Prije godinu dana mama i sestra išle su se raspitivati kako obustaviti isplaćivanje alimetacije koje sestra niti više treba niti želi. Slali su ih sa šaltera na šalter, te su im negdje rekli da sestra samo treba napisati izjavu da se odriče prava na alimetaciju (iako ga je zakonski već izgubila...) i ovjeriti kod javnog bilježnika, te predati na sud. Otac i sestra su otišli na sud s njenom izjavom da bi im tamo rekli da s tom izjavom ne mogu ništa i da otac mora podignuti tužbu protiv svoje kćeri. Nije mi jasno zašto se mora podignuti tužba kad nije bilo niti ovrhe, i otac i sestra se slažu oko svega, te se ocu već godinu dana trajnim nalogom vraća novac na račun (novac se uzme s njegovog računa i onda majka trajnim nalogom to vraća, mislim ludnica)? Da li stavrno treba podignuti tužbu glede na to da se stranke oko svega slažu i onda plaćati sudske troške?? Hvala unaprijed na odgovoru :)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija