Jump to content

yomomsfriend

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ima, smatra se sklopljenim kada ta firma Y prihvati ponudu (mailom), što oni jesu napravili! Da li je uopće legalno nekome uvjetovat gdje ne smije raditi u sljedećih xy godina?
  2. Ekipa pozdrav, molim pravnu pomoć, odnosno savjetovanje. Stvari stoje ovako. Radim u firmi X koja je se bavi raznim uslugama i s firmom Y je sklopila "ugovor" o suradnji, ali nisu ništa potpisivali nego je firma X poslala firmi Y ponudu u vidu .pdfa, i ovi iz firme Y se složili pismenim putem i rekli krećemo na jesen s tim uslugama. U toj .pdf ponudi ima stavka koja kaže "Sve se strane slažu da neće zapošljavati međusobne zaposlenike u razdoblju od 2 godine nakon ovog ugovora." Ja sam bio u CCu tog maila. E sad se stvari kompliciraju. Prije nego je ta ponuda izrađena, poslana i prihvaćena ja sam se javio na jedan natječaj za posao u tvrtki Y. Finalni intervju za posao imam ovaj tjedan na kojem dogovaram sve detalje oko početka rada i slično. Pravna služba tvrtke Y zasigurno ovo nije vidjela ili uzela u obzir jer u protivnom vjerojatno gubim ovaj posao, iako je to samo moja pretpostavka. Mogu li ja kako odgovarati ako tvrtka X tuži tvrtku Y? Što se onda događa, može li tvrtka Y tužiti mene? Da li da jasno i glasno kažem "hej, pogledajte članak ponude ... pa ajvite da li me dalje želite" ili da tražim pismenu potvrdu tvrtke Y da nema zapreke oko mog zapošljavanja, koliko god to bilo čudno za pročitat? Nisam pametan. U mom ugovoru u radu nemam nikakve klauzule koja mi zabranjuje prelazak u neke druge tvrtke, koje god one bile. Također, ja nisam regrutiran od strane tvrtke Y, već sam se javio na natječaj izdan od strane njih, ako to čini neku razliku. Molim za pomoć.
  3. Pozdrav svima, molim za pomoć oko riješavanje situacije s osiguravajućom kućom. Naime, imam ugovoreni automobilski kasko + zasebna vuča do iznosa 7000 kn, višegodišnji sam korisnik. Prije par mjeseci dogodilo mi se da mi automobil nije htio upaliti u jednom mjestu na jugu HR (inače sam iz ZGa), vrtio je starter u prazno, a kako je bila nedjelja, pozvao sam vučnu službu koja mi je dovezla auto do servisa gdje godinama servisiram vozilo, nešto izvan ZGa, račun za vučnu službu je bio 6600 kn (unutar okvira). Znači dobio sam radni nalog od vuče, račun koji sam platio preko interneta, a iz servisa sam dobio račun na kojem piše da je zamijenjen senzor rail goriva, što god to bilo. Sve te ovjerene papire sam skenirao i poslao osig. kući, a oni meni - da događaj nema osnovu za povrat troškova. Da stvar bude zanimljivija, prije točno 2 godine sam imao skoro identičnu situaciju, zvao sam istu vučnu službu, auto je bio u istom servisu, dobio sam iste papire i pokrili su mi troškove (vozim vozilo staro 12 godina). E sad, ja bih njih tužio. Iz iskustva, može li mi itko reći, kako stojim u naplati svojih troškova? Ako dobijem, tko plaća sve troškove odvjetnika, suda, itd? Mogu li tražiti i veći iznos od navedenog, pošto su mi oduzeli vrijeme, živce, itd.? Znači nemam pojima o pravu, ne znam što mogu, a što ne. Puno hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija