Jump to content

fjanka

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je fjanka objavio

  1. Imamo zajednički paušalni obrt koji pruža usluge isključivo na području Hrvatske. Sve usluge i primamo iz Hrvatske, osim Google-a koji koristimo za mailove i za Google Ads. Na Plavom uredu pronašla sam podatke kako se PDV plaća samo ako dajemo usluge u EU, što kod nas nije slučaj, ali nisam pronašla nikakav odgovor što ako samo primamo usluge iz EU, odnosno od Googlea? 

    Moramo li i tada prijaviti i plaćati PDV? 

  2. Imam pitanje u vezi davanja otkaza u prethodnom poduzeću prije prijave na potpore za samozapošljavanje. Naime, nazvala sam nekoliko HZZ-ovih podružnica i odslušala dvije radionice i svatko mi je dao drugačije informacije pa sam malo zbunjena. Moje pitanje je: Mogu li dati otkaz na zahtjev radnika u poduzeću u kojem trenutno radim i nedugo nakon toga aplicirati na potpore za samozapošljavanje?

    U uvijetima za dobivanje potpore piše kako otkaz ne smije biti osobno uvjetovan ako se radi o istoj djelatnosti. Koliko sam upoznata, osobni otkaz stupa na snagu ako osoba nije sposobna obavljati posao na osnovu nekog zdravstvenog problema ili manjka vlastitih sposobnosti, međutim u HZZ-ovoj centrali su me uvjeravali kako je svaki otkaz koji radnik da sam zapravo osobni otkaz što me totalno zbunilo.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija