Jump to content

Ron_0

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lawbydesign i Miran89, hvala vam najljepša na savjetima! Pogledala sam sad u sudski registar i to je takav cirkus od dokumentacije da ne znam kako je uopće prošlo. U jednom od dokumenata stoji da je ta osoba priložila javnom bilježniku i osobnu iskaznicu s ovom adresom što apsolutno nije bilo moguće (vjerujem da je osobna iskaznica krivotvorena). Datum rođenja je 1. siječnja. Jedna osoba iz obitelji je nakad davno, davno bila prijavljena na toj adresi, ali datum rođenja nije bio 1.1. Ukupno 4 firme sam pronašla da su se vezale na moju adresu i ovu osobu -ime po stripovskom junaku, uz barem 10 različitih adresa (na pola dokumenta u SR-u je neka druga adresa). Nebuloza do nebuloze. Pronašla sam aktivne izvatke, priložit ću ih. Jedan savjet (gore) bio je policija, a drugi da se obratim TS-u. Nisam sigurna koja opcija bi bila bolja? Molim vas, nemojte me osuđivati, nisam netko tko voli raditi probleme, ali ne želim da ovo prođe nekažnjeno. Hoće li osoba nekako odgovarati za ovo ako podnesem samo TS-u?
  2. Poštovani, molim za savjet. Danas sam sasvim slucajno otkrila da su na kuću koja je u našem vlasništvu prijavljene (minimalno) dvije firme. Saznala sam tako što me dočekao račun za mobitel s dugovanjem od 2.000 eur. Dakle na omotnici je ime firme + naša adresa. Kad sam izguglala firmu, vidljivo je da je prijavljena na našu adresu (Fini info + na još par mjesta), a uskoro sam otkrila da postoji još jedna firma (jedna još od 2016., druga od 2021.). Ime osobe na koju se obje firme vode je očigledno izmišljeno jer je po stripovskom junaku. Molim Vas za savjet kome se obratiti. Želim ga prijaviti i želim to što prije skinuti s naše adrese. Hvala unaprijed!
  3. Puno hvala na brzom odgovoru! Molim Vas, može još samo jedno pitanje ako nije problem. Za te dane zaista trebam više dana slobodno jer je vjenčanje u tjednu i kako god da okrenem ne mogu izostati manje. Imam pravo na jedan dan godišnjeg. Što sada?
  4. Pozdrav, Molim za savjet. Zanima me imam li pravo na slobodne dane za vjenčanje. U internom pravilniku piše: Radnik ima pravo na dopust uz naknadu plaće (plaćeni dopust) u sljedećim slučajevima: sklapanja braka ili životnog partnerstva: 3 radna dana Ne mogu copy-paste jer imam scan pravilnika, pa samo ukratko dalje: ne može se koristiti u dijelovima, može se koristiti isključivo u vrijeme nastalih okolnosti, najviše 7 dana, ne uračunavaju se vikendi i blagdani, odluku o plaćenom dopustu donosi poslodavac na pisani zahtjev radnika, razdoblje plaćenog oglasa smatra se vremenom provedenom na radu. To je to ukratko. Moja situacija - odbili su me zato što sam već udana kod matičara, a sad je vjenčanje u crkvi (kad sam se prvi put udala radila sam u drugoj firmi tj. ovdje još nisam nikad dobila slobodne dane). Kažu da oni kao dokaz priznaju jedino vjenčani list, a ja to već imam sa starim datumom pa onda ništa. Taj dio oko dokazivanja se nigdje ne spominje u pravilniku, a povratna informacija mi je komunicirana telefonom. Zanima me imam li ikakvo pravo tu ili sve leži na dobroj volji poslodavca?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija