Jump to content

burki69

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je burki69 objavio

  1. Dobar dan. ja imam 21 godinu i sestra ima 19 godina. OBOJE SE SKOLUJEMO DALJE, sestra ide na faks u Osijek, ja se skolujem u Njemackoj. Roditelji su u procesu rastave i uskoro ce biti zakonski rastavljeni. Mi, tj moja sestra u HR zivi kod majke i majka se brine o nama jer nas je otac odbacio i nasao novu zenu i okrenuo nam leđa cijeloj obitelji(i meni i sestri). Istog trena , pa mozda cak i prije potpune rastave braka; sestra i ja planiramo u HR angazirati odvjetnika i tuziti oca da nam mora placati ALIMENTACIJU, (meni u njem i sestri u HR posto se skolujemo). On ima u hr oko 7000 kn neto place. Moje pitanje: 1. Pitanje: Ako mi njega tuzimo, imamo li 100 posto pravo na alimentaciju, tj da li je on duzan/ mora placati nam alimentaciju za daljnje skolovanje? 2. Pitanje : da li je ta alimentacija 20-30posto neto place po dijetetu? 3. Pitanje( glavno pitanje cega se i najvise bojim): ako nas se otac ODREKNE( ako je to moguce bas sad u ovoj situaciji) , da li nam je i onda duzan placati alimentaciju. To pitam jer znam da je sprmenan na sve jer nas je izbacio iz kuce i oduezo nam sve i unistio vec prakticki zivot. Pa sad cemo mi lijemim PRAVNIM i ZAKONSKIM putem uzet ono sto nama pripada. Jer sno prozivjeli u zadnjih par mjeseci najveci pakao u zivotu sve zbog njegovih postupaka i njegovog nenormalnog i neljudskog uma… Molim Vas ljudi tko se razumije u te stvari da mi stvarno iskreno odgovori, stvarno mi je to bitno. hvala Vam unaprijed
  2. Ja 21 sestra 19. baka ima penziju svoju koju je naslijedila od svog muza, moga djeda nekih 320€ mama je u invalidskoj penziji od 2011(nekih 200€). Desna ruka, tj rame joj nije u funkcionalnosti i ne moze/smije da radi. Premda ju otac moj tjera da ide na poso i da placa kredit lol... Pod hipotekom je samo kuca(od mog oca) a dvoriste(koje je od moje tete nije pod hipotekom) uglavnom kuca je od banke toliko dugo dok se u potpunosti ne isplati. Ovako stoje stvari, njega boli dzon vise za nas za kucu za imanje i z sve. Zato i ne zeli placati vise kucu jer kako on to kaze njemu to vise ne treba. Dobro Ste shvatili. To bi njemu najbolje pasalo. Da banka uzme kucu, izbaci nas na ulicu ali i samim time i svoju zenu izbaci. ali pitam ja Vas posto je moja mama tu vec 22 godine i brinula se o nama i vodila nas doktoru i apsolutno sve dala sto ima da zivimo normalno, jer moj otac je sofer i nikada ga nije ni bilo doma(govorim o tjednima i tjednima), ne moze biti da ona otide iz te kuce a da joj se ne isplati, po mojoj procijeni bar 30-40 000€. Moj otac je uvijek radio na svoju ruku, kupovao aute i sve , a nikad nije pitao majku ni za sto. Kao sto rekoh, sve bi trebalo ici po pola pa tako i jedan dio kuce zasigurno. ili? Znate li ista vise o tome? hvala:)
  3. Hvala Vam na odgovoru! Kuca je pod hipotekom da. sestra zivi u hr i ide na faks, ja zivim u njemackoj i idem na faks Baka je njegova majka o kojoj se on duzan zakonski brinut do smrti, ali ju je takoder napustio. kuca, tj zemljiste kompletno nije skroz njegovo. Dvoriste je raspodijeljeno na njegov dio(sama kuca) i na dio njegove sestre , moje tete( njezin dio je dvoriste). takvu raspodijelu su mu ostavili njegovi roditelji , moja baka i djed koji je pokojni. isto tako njegovi roditelji su mu prepisali/predali zemlju tako da on moze da izgradi kucu u suprotnom ne bih mogao. eh sad ako baka moze tipa prepisati na nekog drugog taj njezin dio jer kao sto rekoh mislim da i ona ima neka prava ili barem uciniti nesto da malo zakomplicira stvari. jer zapravo to i njemu ide u prilog, ako se napravi ovrha nad kucom, mi svi ostali cemo na ulicu... Jos jedna stvar on je ozenjen mojoj mamom 22. godine i sad ju zeli jedostavno izbaciti iz kuce ne dajuci joj nikakva prava niti ju isplatiti. A u braku koliko ja znam sve se dijeli po pola. ali to sigurno nece sud tako odrediti, ona ce barem po mom misljenju dobiti jednu dosta veliku isplatu. Tim novcem bi mama kupila negdje drugdje kucu gdje bi mi svi ostali mogli zivjeti, a on nek se nosi gdje hoce i zna. imate li iskustva isto tako sa rastavom i podijelom imovine? hvala:)
  4. Dobar dan Imam jedno pitanje i molio bih za pomoc. naime moj otac je uzeo kredit za kucu jos 2008. godine na 30 godina . Placao je redovno sve do sada i od jednom odlucio nas je napustiti i pronasao novu zenu. pokrenuo je postupak rastave i zeli cim prije se rastati i reko je da ne zeli vise kucu niti nista njemu vise ne treba.VISE NE ZELI placati kredit za kucu. Kuca glasi na njega i nema jamca. Reko je da ga bas briga ako zavrsimo svi mi ostali na ulici. Ja moja sestra mama i baka zivimo u toj kuci, a on je ostisao svojoj novoj “ljubavi” napustivsi nas i ne placajuci vise kredit. Majka i baka ne spavaju mirno vec mjesecima jer ne znamo hocemo li zavrsiti na cesti ili ne. otac zivi u njemackoj i radi tamo i svaki vikend dolazi u HR na stan k svojoj novoj ljubavnici. Moje pitanje: sto ce se sada desiti? da li ce doci i izbaciti nas iz kuce? da li ce njega teretiti i sjesti mu na racun jer on jedostavno, ne da ne moze, nego ne zeli placati kredit u nadi da ce banka samo tako uzeti kucu? moze neki savjeti sto nam je ciniti i odgovori na postavljena pitanja hvala:)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija