Jump to content

Vinko12345

Korisnik
 • Broj objava

  28
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Uporabna Dozvola-Kuca

  Nema nista nadzida jer rubni kajevi krovista (lijevi i desni) su na visini kao sto je u projektu. Prema ovome izlazi da je mastor koji je izvodio radove na krovistu zeznuo nagib krovista pa je sljema izaslo vise. Da U pravu ste sto se tice tih mjerenja... moram to malo jos detaljnije sve izmjerit jer mislim da cu navozit 30/40 cm zemlje te kad naraste trava ponovno zatraziti uporabnu. Odgovor sluzbenika je bio onaj njima najednostavniji...cekati dok ce opet biti legalizacija pa legalizirati... a s time se ne slazem jer po tome bi znacilo da prihvacam da cijela kuca nije legalna. Znaci opet placati razne dazbine iako su moji to sve platili davnih osamdesetih... LP
 2. Uporabna Dozvola-Kuca

  Postovanje, Nasljedio sam kucu koja je gradena 1980 godine. Od papira imam gradevinsku dozvolu i projekat te je kuca ucrtana a ne posjeduje uporabnu dozvolu. Nakon izlaska referenta na teren on pronalazi da je sljeme krovista kuce vise 50 cm nego li je u projektu i on odbija dati uporabnu dozvolu.(samo sljeme ne i rubni djelovi krovista) Mene zanima koliki je prag odstupanja i tolerancije na takve izgradene objekte? Jer u mome slucaju visina sljemena je 8 metara i to odstupanje u visinu je mannje od 10% Koje su moje mogucnosti za ishodjenje uporabne dozvole? Zahvaljujem na Vasim odgovorima I Vasaoj pomoci.
 3. Kupnja stana- rastava

  Ili ako se upis vlastnistva izvrsi prije datuma vjencanja. Jel tako?
 4. Kupnja stana- rastava

  Znaci samo u slucaju potpisivanja predbracnog ugovora osoba B nece imati prava na stan?? Zahvaljujem na Vasim odgovorima.
 5. Kupnja stana- rastava

  Ne, dvije godine su zajednicki podstanari.
 6. Kupnja stana- rastava

  Rasprava bila u drustvu, sa razlicitim misljenjima, pa Vas molim za pomoc da se razrijesi misterija Ovako: Osoba A je u vezi sa osobom B zive zajdno ko podstanari. U trenutku kada osoba A kupuje stan svojom ustedevinom i kreditom samostalno (data kapara za novogradnju, upis vlasnistva kroz pola godine) osoba B ostaje trudna te slijedi vjencanje. Ako je upis vlasnistva nakon vjencanja da li osoba B ima prava na stan nakon rastave? Hvala na Vasim odg.
 7. Postovani gospodine,

  prosao sam malo forum teme pa vidim da imate puno iskustva pa sam uvjeren da cete me dobro savjetovati i odgovoriti na moja pitanja. Pokusao sam Vam poslati poslati privatnu poruku ali iz nekog razloga ne mogu unjeti tekst. Da li mi mozete poslati svoj e-mail da vas mogu kontaktirati ili mi posljite poruku pa cu mozda ja Vama moci odgovoriti.

  Hvala

  Vinko

   

   

×