Jump to content

Gea99

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Na koji način se mogu upisati na nekretninu koju smo stekli suprug i ja . U braku smo 35 g i nisam znala da nisam upisana kao suvlasnik na kuću . Grdili smo je zajedno u braku smo i dalje ali ja želim biti upisana kao suvlasnik. Suprug tvrdi da je od samog početka upisao i mene kao suvlasnika i da je došlo do greške kod legalizacije. Na koji način i šta treban izvaditi i napraviti da i ja budem upisana na tu nekretninu. Hvala
  2. Hvala na odgovoru!! Imam još jedan upit ...dali je moguće da supruga prvo uzmem za ortaka, onda ja izađem iz ortakluka i on ostane vlasnik obrta a tada stavimo obrt u stanje mirovanja. Dali se za to vijeme moraju uplačivati kakvi doprinosi ? koliko dugo obrt na taj način može mirovati ?
  3. Gea99

    zatvaranje obrta

    Postavla bih pitanje! Još uvijek imam otvoren obrt, ali ga želim zatvoriti (ugasiti). Samostalnu djelatnost (prodaju textila) sam obavljala nepune tri godine, moja dugovanja prema državi su za socijalno i zdravstveno osiguranje oko 20 tisuča kuna. Što se tiće dobavljača to je izmireno. Tako da s te strane namam potraživanja. Koji su sljedeći koraci,što da poduzmem i kako?
  4. Čitala sam ovu raspravu i učinila mi se zanimljivom, u razmišljanju sam da zatvorim obrt koji je otvoren oko 3 godine. Imam duga prema državi oko 20 000 kn. zanima me dali bi mogla na ovaj način dole opisan , prebaciti obrt na supruga koji je u stalnom radnom odnosu i koliko sam vidjel ane bi morao plačati socijalno, mirovinsko i ostalo a ja da ostanem raditi ( trgovina odječe) , i polako otplačujem dug državi?
  5. Hvala , to je odgovor koji mi je trebao. Ja sam do sad pisala tako kalkulacije , međutim na ovaj način mi je lakše a i jedna osoba mi je rekla da ne moram u cijenu odmah uračunati PDV. nisam mu rekla da nisam u sustavu, međutim to me je stalno mučilo pa sam morala postaviti to pitanje i ovdje. Još jednom hvala.
  6. Ovako....kalkulacija ide ovako Naziv robe pa količina pa cijena tu upišem npr. 20 kn cijena koja je od dobavljaća , iznos ( cijena + komadi ) , rabata nema to ništa , fakturalna vrijednost to mi sam napiše marža isto piše dalje prodajna cijena bez PDV-a zatim ukupan iznos prodajne cijene bez PDV-a onda dolazi stopa pdv od 22 % i iznos znaći iznos pdv_a sljedeća kolona je iznos prodane vrijednosti s PDV-om i na kraju moja cijena . Ja ovdje imam posebno izražen pdv i posebno izražen iznos koji plačam dobavljaču. mene zanima u kolonu gdje 7 ( cijena ) dali tu moram pisati uračunat pdv a ne na mjesto gdje se upisuje pdv u kalkulaciji pošeto nisam u sustavu pdv-a
  7. imam trgovinu , međutim još uvijek nisam u sustavu PDV-a. Zanima me kad pišem kalkulaciju odmah u cijenu moram uvrstiti pdv koji plaćam dobavljaču ili mogu upisati cijenu dobavljača na drugom mjestu gdje za to i predviđeno 22 posto PDV-a koji sam platila ? Jer navodno pošto nisam u sustavu taj PDV moram odmah obračunati u cijenu .
  8. Ovo je bilo preventivno pitanje. Ja još uvijek radim i namjeravam još raditi ali stalno kasnim sa uplaćivanjem jer je posao slab i nisam sigurna dali ću izdržati.
  9. Imam ja jedno pitanje koje je slično ovome pa nisam htjela otvarati novi topic. Ja imam obrt i još uvijek radim ali sa poteškoćama dužna sam poreznoj za mirovinsko i socijalno oko 5,000 kn . Znam da mi za sad još neće ništa i da je prvo na redu blokada , te da ustvari prije toga upozore itd. Mene ipak nešto zanima ako odem dublje u dug i oni se žele namiriti . Na sebi imam 2/3 obiteljske kuće koju sam naslijedila od majke jedan dio je na sestri i pola obiteljske kuće druga polovica je na suprugu. Na koji način se porezna ili država može namiriti od tih nekretnina jer nisam ja sama vlasnik istih i koliko to dugo traje. Dali ja mogu prodati kuću i namiriti dug iako je porezna sjela na moj udio? dali je može sestra prodati? Ali naviše me zanima ovaj dio sa vlastitom obiteljskom kućom. Hvala
  10. Gea99

    kniženje

    poštovani imam jedno pitanje. dali ulazi u troškove obrta faktura za netbanking usluge dali ih knjižim u IRU?
  11. Predala sam poreznu prijavu za obrt ali naknadno sam uvidjela pogrešku u iznosu oko 200,00 kn. Da li je moguće tražiti nazad poreznu prijavu da se to ispravi ili postoji neki drugi način?
  12. Hvala na odgovoru....imam neoporeziv dohodak tako da ću imati povrat poreza i za prošlu godinu većinom od uplata životnog osigurnja. Sad samo moram čekati ) odmah mi je lakše.
  13. Ja ustvari imam pitanje o povratu poreza za 2007 godinu. Predala sam zahtjev za povrat poreza za 2007 godinu . U 10.mj. dobila sam rješenje za povrat poreza , međutim trebala sam u roku od 15 dana podnijeti zahtjev za povrat. Citiram: Za povrat više plačenog poreza i prireza obveznici koji ostvaruju dohodak od samostalne djelatnosti mogu podnijeti pisani zahtjev za povrat u roku od 15 dana od dana primitka rješenja.Ako zahtjev nije podnijeti više plaćeni porez i prirez koristiti će se za izmirenje poreznih obveza tekuće godine. Nisam podnijela pisani zahtjev jer sam mislila da će se momentalno koristiti za izmirenje postojećeg duga. Međutim u poreznoj upravi su mi rekli da sam i za to morala podnijeti zahtjev te da mi te novce nisu prebacili na konto duga. Zanima me dali mi je taj povrat propao ili na koji način ga mogu iskoristiti. Dali ga mogu nekako pisati u ovogodišnjoj prijavi? Ili će mi vrijediti da sad napišem zahtjev za izmirenjem postojećeg duga . Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija