Jump to content

jakov22

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je jakov22 objavio

  1. meni je svota bila na 95 tisuca kuna. tako da nije prelazilo 100000kn. i nisu mi trebali ni jamac ni suduznik. Ako su vam tako rekli u banci onda vjerojatno treba. inace da je trebalo neznam mozda bi dana danas umro od gladi, jer su mi stavili ovrhu na cijelu placu, nisam mogao ni kune dignut s racuna dok mi nisu odobrili reprog. kredit. ali meni je bio plus sta mi placa ide preko pbz-a pa mozda i to nesto znaci.
  2. Ovako imam kredit, ali mi na placu nije stavljena administ. zabrana, nego mi na kraju mjeseca skidaju sa tek racuna, ili ja sam uplacujem. Zanima me kada bih isao podignut kredit u nekoj drugoj banci, dali mi je kreditna sposobnost upitna ako nema admin. zabrane na tek. racun? Zahvaljujem se unaprijed na odgovoru.
  3. morate otic i zatrazit zahtjev i kad ga ovjerite mozete koristit kredit stim da morate potpisat nalog za naplatu kredita iz sredstava sa tekucega racuna.Kredit se koristi prijenosom na racun potrazivaca duga. Kamata fiksna je 11.99% godisnje, a EKS je 12.53% osiguranje vracanja kredita: -ovjerovaljene isprave o zapljeni place i drugih stalnih novcanih primanja. - ako mate otvoren tek racun u banci onda vam ne trebaju pl. liste. meni je bilo sve gotovo za tjedan dana.
  4. Nema sanse da se o tome radi, otkazi se djele samo onima koji su dosli na zamjenu, ja radim tu vec 17 godina i nedavno sam dobijo na neodredeno, tako da mi ta prica o otkazima sta prica banka ne drzi vodu u nikojem pogledu. Firma je stabilna jer da nije onda nitko u njoj nebi moga dobit u nijednoj banci kredit. Kad sam pita kolegu za kojeg znam da je nedavno isto podizao kredit jel mu banka stvarala probleme oko "otkaza" u cudu me gleda, kao da sam s kruske pao. Mislim da i ako imaa neki problem da mi je banka duzna rec pravi i istiniti razlog da znam zbog cega mi ne zele odobrit kredit bez suduznika. A ne bez ikakavog obrazlozenja se vadit na poslovanje firme. Malo bezobrazno s njihove strane, al dobro. Ipak je ovo drzava Hrvatska!! Zahvaljujem se jos jednom na odgovoru!
  5. ok, neka ima potpuno pravo, ali zasto onda nisu odmah rekli to nego dostavim sve papire i odjednom naknadno me zove. to je malo bezobrazno s njihove strane. i nije to firma koja je tek zapocela sa radom, ona postoji vise od 50 godina i jos je k tome drzavna. a zar im nisu dovolje polica osiguranja, depozit i ugovor o radu kao osiguranje. znaci da onda nitko tko radi u toj firmi nemoze dobit kredit, a danas svi zivimo prakticki na kredit. hvala na odgovoru.
  6. Pokusavam podignut kredit u jednoj banci. Svi papiri su iz firme poslani, banka je naravno upoznata o kojoj se firmi radi, i nije bilo nikakvih problema do jucer, kada sam primio poziv sluzbenice banke da postoji jedan problem a taj je da firma u kojoj radim u zadnje vrijeme djeli puno otkaza i da bi trebao imat suduznika. Imam ugovor na neodredeno zar to banci nije dokaz da necu nigdje pobic ili mozda ne platit ratu kredita. Jel netko mozda zna dali je to opce nekakav moguci razlog da ti ne odobre kredit. Zahvaljujem se unaprijed i ocekujem odgovor bar jedan.
  7. Svi se vi zalite na podstanare da su i ovakvi i onakvi, trazite ( sad mislim openito kod pronalazenja stana) najmaninu unaprijed, jeste se ikad zapitali dali on ima unaprijed za platit, niste nikad sigurno.si bi najmodavci htjeli uzimat od podstanara eure/kune, a htjeli bi da u tom stanu opce ne zive. E pa to ne ide tako. Kao sto ivi u svojim kucama nesto ponekad razbijete, tako se dogada i podstanaru, jer on je covijek isto kao i najmodavac, ali eto zeza ga zivot po tom pitanju da negdje mora sklonit glavu od kise Evo ja imam primjer. Stan u kojem sam zivio je bio pun vlage, boja i inkarat sa zida jepoceo odpadat, kad sam rekao vlasniku stana da mi to popravi pravio se lud, na jedno mu uslo, a na drugo uho izaslo.Kako bi po vama bilo da sam ja njemu uskratio ratu, dvije, tri najma pa to fiksirao. Ja bih opet letio na glavu, hvala dragom Bogu. ne kazem da je ok to sto vas je opeljusio za toliku lovu, ali nemozete trazit sad svoja prava i ocekivat da vas zakon i drzava docekaju objerucke,a niste im nista dali za uzvrat. Htjeli bi sve, a nebiste nista htjeli dat. To tako ne ide. Jadan je onaj tko zivi u podstanarstvu. I da slazem se sa gore navedenim ako vam se ne isplati iznajmljivat onda kljuc u bravu i svi sretni.
  8. bilo je to prije 6 godina i nisam je sacuvao dali to moram ic trazit na sud ili gdje?
  9. da nakon ovoga sigurno da cu ga trazit objasnjenje. nisam trazio nikakvo ponistenje nicega. znaci mou bit slobodan pa zakljucit da me zavlaci ili sto vec . zahvaljujem na odgovorima.
  10. tuzba jos nije poslana na sud, provjereno je. dakle advokat ceka potvrdu o imovinskome stanju, i rjesenje o rastavi braka. dali i dalje stoji ovo da se to trazi izricito na zahtjev suda.
  11. koliko sam ja uspio razumjet odvjetnika on nije ni poslao tuzbu na sud jos. ocito mu treba ta potvrda, neznam, ne mogu napamet govorit. uplatnice od kredita nemam, jer mi banka skida sa place na kraju mjeseca. to je reprogramski kredit inace. ali imam rjesenje o ovrsi koji ide kao dokaz na sud.
  12. jel mogu ja pitat samo kolika je sansa da ce taj vlasnik vratit novac tj. tuzena osoba koja duguje lovu. dali vraca cijeli iznos kredita ili samo pola po zakonu?
  13. ovako radi se o privatnoj tuzbi, u kojoj tuzim bivsu zenu za nepodmirenja dugovanja, koja nije placala i sad ja placam kredit koji sam podigao da bih mogao kreditnoj kuci vratit novac. i sad je tuzim da mi vrati natrag taj novac.i odvjetnik mi trazi potvrdu o imovinskome stanju pretpostavljam da ce je prilozit na sud uz tuzbu. znaci samo nagadam, pa ako mi strucne osobe mogu odgovoriti za sto je njoj tocno ta potvrda? jel ja imam pravo pitat sve vezano za tu potvrdu? molim vas za odgovor. zahvaljujem se unaprijed. hvala
  14. jakov22

    tuzba

    Koliko vremenski treba proc da tuzba od mog ovjetnika dode na sud. odnosno nakok koliko se dobije poziv za sud? zahvaljujem
  15. Neznam ovo za sud i ovrhu ali sigurno da ces ti platit kad je na tvoje ime. Ja imam problema sa bivsom koja nije placala svoj dio duga, i prije par mj. mi je sjela ovrha na placu. isto malu djecu imam, ali to se nikoga ne tice. dok nisam uspio dobit reprogram kredita bio sam bez place dva mj. podstanar jos uz to. tako da znam kako ti je. nemas nista od toga da kukas, nego to vrijeme utrosi pametno. tuzi ga jedino ces tako mozda nesto postic. zelim ti srecu, jer sa takvim ljudima bez ikakvog skrupula je tesko izac na kraj. jedino im pravda moze stat na rep. sretno
  16. dug je dosta velik i vrtoglav. ona misli da ce se izvuc i da nece platit nista. stvar je u tome sta neznam dali ima nekretninu? nimalo laka situacija, zao mi je sta prolazis kroz to
  17. sta mi nitko ne moze odgovorit. molim vas.
  18. Da pocetak malo skratim. Uglavnom ex supruga mi je nabila duga po kreditnoj kartici koji ja sada otplacujem. Moj odvjetnik joj je poslao opomenu pre tuzbu, na sta se ona javila sa nebuloznim idejama, tipa pa to je islo u zastaru bla, bla, bla. Uglavnom nakon toga moj odvjetnik joj salje ponudu u kojoj trazi koliko izno si u kojem vremenu mora platit taj dug. medutim jos cekamo odgovor od doticne, ali mislim da ce to ipak zavrsit tuzbom, jer nemam vremena cekat nekoga da mi vrati moj novac koji je meni prijeko potreban. Sad me zanima koliko traje taj proces na sudu, i dali se moze dug naplatit nekim drugim putem jer doticna ne radi a dal im anekretninu na sebi to neznam. ali volio bih saznati ako postoji nacin. molim savjet ako ga imate, bio big vam jako zahvalan. s postovanjem!!!!1
  19. zao mi je sta nisam prije odgovorio, pa se ovim putem zahvaljujem na ogovoru. puno ste mi pomogli
  20. Prije svega ako sam na krivom pdf-u ispricavam se, neznam gdje bih smjeseti pitanje. A glasi: ima vec pola godine sam dao odvjetnici s kojom sam vc radio jednom da mi rjesi predme. naime, imam namjeru tuzit bivsu suprugu, zbog ne placanja duga prema american ex. nakon razvoda smo se dogovorili da cu plati ja dio, drugi ona. ona na kraju nije nista platila. sad mi skida sa place pozamasnu svotu u svrhu reprogramskog kredita koji sam dobio za placanje duga. Obratio sam se doticnoj ovjtnici i reka o cemu se radi Najprije me trazila da nadem adresu prebivalistabivse, nasao sam o odnio joj. rekla je da ce joj poslat kroz taj tjedan opomenu pred tuzbu i kad posalje da ce se javit. nije se javljala, kad sam ja nju nazvao rekla je da joj treba br. pod kojim je isla ovrha od strane maexa. i to samjoj dostavio. Nakon toga je opet rekla da ce poslat i da mi javi. i porslo je podosta vremena od toga nekih 2 mj. ona se ne javlja. Kad sam je ponovno zvao, rekla je da nije jos poslala da bi joj trebali svi dokumenti vezani za reprogramski kredit,i to sam rjesio. ali stim da mi je gda. u banci rekla da bi najbolje bilo da njima moja odvjetnica uputi dopis i zatrazi sve sta joj treba kao dokaz. Ja sam joj javio adresu na koju treba napisat dopis, i rekla je da nema problema. U prosli petak je ponovno zovem i pitam po tko zna koji put dali je napokon poslala opomenu pred tuzbu, n sta ona odgovara da nije jos. Previse je vremena proslo i imam osjecaj da me jednostavno vuce za nos, neznam u cemu je njen problem. Ja razumijem da vjerojatno ima posla, ali da u pola godine nije mogla pored svega sta sam joj dostavio napisat opomenu bivsoj, to mi ne ide bas u glavu. Sta da radim? da trazim drugog odvjetnika ili sto? zahvaljujem se unaprijed na odgovoru
  21. Imam namjeru tuzit bivsu zenu, radi podjele dugova napravljenih po american ex. kartici, kojom je zapljenjena moja cijela placa, posto sam ja bio nositelj kartice, a ona je imala punomoc. Odvjetnica je rekla sastavit sudski predpoziv kako bi to pokusali rijesit mirnim putem, al poznavajuci nju kakva je ona se najvjerojatnije nece odazvat na poziv. Ukoliko se oglusi, idemo direkt na tuzbu. Sad me zanim kolike su sanse da ona podmiri pola duga, jer kao sta mi je rekla odvjetnica, po zakonu kako se dijeli stecena imovina u braku, tako se dijele i dugovi.
  22. Zasto se nisi sa cofaceom dogovorio da im platis obrocno, znam za takav bliski slucaj, upravo vezan za tele 2 dug. I posalju ti uplatnice na 4 5 rata i placas mjesecno. Mislim da te tu netko zeli nasamarit, provjeri to jos jednom, moj ti je savjet. I koga to danas briga ko je u kakvoj ili kolikoj banani. Nema dabe ni u stare babe. Potpuno razumin tvoju situaciju, i kao takvu moras povuc sve zivo. tj. pokusaj se ponovno snjim dogovorit. Jer mislim da oni najprije par puta salju opomenu, pa tek onda ako ne zaprime uplatu nikakvu salju dalje na ovrsne postupke. Nadam se da ce ti strucnjak znat nesto vise. Ja samo pricam iz iskustva.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija