Jump to content

veljun

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bacaju nam kost kad god im se prohtje.Prije 90 još počeli, sada samo nastavljaju, a mi gluhi slijepi narod nemoćno se prepiremo, a milijuni se pretaću...iz dana u dan...dokle? Hrvatski moji ponosni narode,ili nam i ponos već oteli,pa režimo jedan na drugoga.
  2. mnogi će te se složiti, koliko smo puta u postrojbama morali ispunjavati razne formulare sa osobnim podacima. Neki se onda znali zezati, kao kud to sve ide,možda čak i u beograd.Znam dvojicu kolega koji su negirali ratni zločin na jednom terenu a za koji ih terete srbi,međutim dorh je podatke uzeo baš iz "ratnih puteva" pa sad...kak ko misli.
  3. Aisha,ostani hrabra što ti uistinu jesi i budi ponosna na svog tatu, on jest bio i ostao zauvjek branitelj. http://pollitika.com/kada-umres-vise-nisi-branitelj Hrvatski Branitelji...i kad ih više nema,oni su tu sa nama, i zato palimo svijeće..kad na badnje veće okitimo bor,tad stavimo pod njega mali poklončić sa njegovim imenom...za uskrs jedno jaje ocrtamo i njegovo ime ucrtamo...sve to oni vide, sunce moje, vjeruj mi...i tužni su,da...vide što nam rade sluge zlotvora...al s osmjehom suznih očiju ponosno gledaju nas i znaju "nije bilo uzalud" za njih sada mi nastavljamo časni pošteni put....vjeruj mi,sunce moje...
  4. Poštovanje! za vlasništvom nad nekretninom upisana je RH. ( vidio na internetu) sutra ću pokušati u Slunju izvaditi novi izvod,stari koji imam glasi na bivšeg vlasnika. spor se ne vodi ni s jedne strane. U ovih 10 god. 4 puta sam dostavljao cijelokupnu dokumentaciju regionalnom uredu u karlovcu,na njihov zahtjev Do danas jedino pismeno što od njih imam je "suglasnost za stambeno zbrinjavanje" Ja samo želim,jer ponavljam (moj slučaj je potpuno čist da ne može biti čistiji,)ishodovati zakonom mi zajamčen darovni ugovor. Da,i nikome ne plačam najamninu, niti sam ikada u tom smislu dobio obavjest. Naime,od 96 god.kad sam dobio rješenje za korištenje ( u kojem piše, objekat srušen i spaljen vI kateg.postoje fotografije) i onda 2002g. kad RH isplatila vlasnika za nekretninu, pa do danas nikada nitko od mjerodavnih institucija nogom nije kročio na tu nekretninu da izvide činjenično stanje.Bio sam prisiljen zatvoriti obrt jer nemam rješeno vlasničko pitanje a ni smještaj nužni za obitelj.Imam sva imena i prezimena i nadležnih za slučaj,dokaze i uruđ.brojeve raznih zamolbi i požurnica) i onih kojima je nezakonito riješeno u mome kraju.Pa i na policiju sam išao informirati se o mogučnostima podizanja kaznene prijave,međutim rečeno mi je da moram putem odvjetnika i privatnom tužbom.
  5. Da još napomenem uvjet za dobivanje rješenja na korištenje nekretnine na području posebne državne skrbi bio je i taj da ništa ne smiješ ostalo posjedovati, te sa obitelji doselio/naselio i prebivalište prijavito na dato imanje.Tako da sam u svakom zakonskom okviru poštivao regulative,te se odselio iz zg kompletno 96 do danas.
  6. 96 vlada rh izdala proglas za naseljavanjem oslobođenih područja, dodjelom napuštenih imanja.Izdavali su nam rješenja o privremenom korištenju,koje nakon 10 god prelazi u tvoje vlasništvo,sa klauzulom da imanjem moraš upravljati pažnjom dobrog gospodara.Naravno to rješenje su kasnije poništili te pravim vlasnicima povratnicima vračali imanja. u mom slućaju (srećom), imanje koje ja koristim prodao APN-u koji ga je i kupio iz razloga što ga ja koristim.A i ispunjavam uvjete zakonom regulirane/ branitelj rvi/ da dobijem "darovni ugovor" i građev. materijal za nužni smještaj.Ukratko i jednostavno sam Ti pokušao objasniti, pozdrav čitamo se
  7. ukratko,nemam više instrumenata kojima bi ishodovao prava zakonom regulirana,osim putem odvjetnika. Naime,od 96,kad sam na temelju onog famoznog Radićevog riješenja dobio objekte na području posebne državne skrbi,do danas nisam uspio ishodovati zakonom mi priznat darovni ugovor ni građevni materijal za nužni smještaj. Bitno je,da posjedujem svu dokumentaciju u svih ovih godina, šteta mi je velika učinjena,državni tajnik,voditeljica reg. ureda mi godinama obečavali ali nikada u pisanoj formiunatoč mojim inzistiranjima,dopisima,zamolbama,pa i pisanju državnom vrhu,i raznim drž.dužnosnicima.Jedan objekat za stanovanje mi 2003 god, zapečatili bez ikakve ikada obavjesti,da do danas ne znam sudbinu svoje imovine,kompletnog trosobnog objekta,To je samo ukratko,mnogo toga imam i napominjem da je s moje strane sve potpuno zakonito,posjedujem sve dokumente,i sam sam istinit dragovoljac 91-95 teško ranjavan,status rvi,i na poziv vlade,ne uzeo mirovinu,razdužio se i sa obitelji napustio zagreb i doselio na kordun.Naravno djeca odrasla i otišla,a ja molim pomoć da ostvarim zakonom mi propisana prava.Ja ću ustrajati...
  8. Potpuno podržavam ovaj tekst,živa istina od početka do kraja a i dijagnoza.Mada je to prokleto ružna istina..... :tuzan:
  9. Nemamo mi kome što dokazivati , ako ništa drugo imam slike , uspomene , žive prijatelje koji znaju da sam prošao sve od 91 -95 god. Ne u fotelji ni kancelariji nego isključivo na ratištu . Pa gdje smo sad da spašavamo hrvate ???? Zar nije svejedno da li bi umrli od srbskog metka ili , sada hrvatske gladi ? Na račun toga što je banda na vlasti pokrala i stavila van na račune cjenu plačaju obični smrtnici .Da se nisu kupovali glasovi djeljenjem mirovina onima koji baruta nisu ni pomirišali , da se nije masovno pljačkalo , danas bi svi penzioneri , i oni koji su radili cijeli radni vijek i HRVI penzioneri mogli imati mirovine za više nego pristojan život . Mogli smo imati radna mjesta i takve plaće da nitko nebi razmišljao o mirovini i na taj način osigura kakvu takvu egzistenciju . Ali eto izborili smo se da u Bosnu idemo po cigarete . Kome paslo ili ne pasalo , ali to je istina. Da,dobro pišete, tešku i jadnu nam istinu,nemam što dodati jer sve tužne istine su već isprićane, naš ponos i tugu ni vrijeme ne može izblijediti.Većeras na latinici u drugom dijelu je bio prilog o još jednom branitelju koji jako teško živi,strašno,svako malo tako nešto gledam.I ženi i meni zasuze oči, i jad i bijes me tada hvata,što nam to čine oni koji pravdu danas nam kroje.Sve ste ovdje Vi već naveli,boriti se treba i dalje,onda sa puškom, danas olovkom a i samim time što živimo i pravu istinu prenosimo svojoj djeci,unucima mi im prkosimo i još uvijek na braniku stojimo i za one kojih više nema, al tu su rame uz rame sa nama..hrvatskim narodom.Da ipak završim,al znajte, i ja sam sa Vama.Miran san u ovoj tihoj zimskoj noći Vam želim, i naravno, topli pozdrav svim Hrvatskim braniteljima,ma gdje snili.
  10. tak se to nekad zvalo u mojoj firmi,i mogu Vam reći da Vam je ideja vrlo dobra,i kad bi mogla saživjeti velika bi to pomoć mnogima bila.... ALI... uvijek postoji to prokleto ali...onima gore to paše,peru ruke od nas,Ja znam da je 15 godina bilo dovoljno da se svaki Hrvatski branitelj zbrine, i općenito cijela braniteljska populacija,tada bi svaki branitelj dostojno živio.Na tv-u u raznim dramama nas prikazuju kao alkiće,narkiće, mafijaše,prava zakonom nam regulirana ne možemo ostvariti,dapaće iz godine u godinu nam smanjuju il ukidaju,i tako to ide...a ONI čekaju,godine prolaze,neki će se ubiti,neke će strpat u zatvor,a ostale na slobodi one višlje ( odlikovane na našoj krvi,i preds.raznih udruga, kupe)a niže će sustavno tiho gaziti,tipa,raznim kaznama,iskopčanjem struje,vode,deložacijama i drugim mjerama demokratske kapitalističke sile.Ne moram podsjećati Vas kako je partizan bio cijenjen u društvu,a mi?? gdje smo mi?? ogorčen sam, imam osječaj da sam iskorišten izrabljen,oni koje danas gledam na tv.u u ONA vremena gurnuli nam puške u ruke i pozdravljali nas sa "dom spremni",i za koga smo to mi ubijali??? civile! tako je! jer svako malo nekog nam zatvore sa tom optužbom,i nedo bog da staviš zastavu na kuću i pustiš thomsona,odma policija te prijava jrm,nacionalistički govor mržnje itd.Po meni ispada da smo bili plačenička vojska koja je trebala maknuti okupatora,da oni na miru promjene društveno uređenje,opljačkaju,i naravno rasprodaju strancima. E moj narode!!! odlazi nama hrvatstvo bez i jednog ispaljenog metka. Nema veze,samo nek oni imaju milione u e-ima Topli pozdrav svim ponosnim Hrvatskim bojovnicima, ma gdje bili, u mislima smo zajedno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija