Jump to content

mladi-jastreb

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mladi-jastreb objavio

  1. Moze li mi netko protumaciti sto znaci pojam ...........Delikt apstraktnog ugrozavanja prometa? Tnx!
  2. Pozzz svima! Interesira me moze li se osporiti fotografija kao nezakoniti dokaz za nepropisno parkirano vozilo? Istu su sacinili posada od PAUK-a i preko weba prosijedili prometnom redaru. Smatram da oni nisu ovlasteni za fotografiranje vec bi trebali postupati po zapazanju prometnih redara. Po tome bi onda svaki gradjanin mogao fotografirati i slati na prometno/komunalno redarstvo.
  3. Javio mi se sad jedan prom.redar iz Rijeke. On mi kaze da posada pauka nije educirana za utvrdjivanje prekrsaja i da ne smiju ni slikati. Prema tome... njihove fotografije se smatraju kao nezakonit dokaz.
  4. Da... vezano za moju situaciju. Jer gledam na koji nacin da osporim fotografiju kao nezakoniti dokaz. Posada pauka stane i uslika ti vozilo. Posada pauka nisu sluzbene osobe vec civili koji nisu prosli posebnu obuku na Pol.akademiji.
  5. oK,,,sve mi to jasno. mene konkretno interesira situacija ....pauk se voza po gradu, stanu, izadje zaposlenik Pauka, uslika mi auto i sliku salje prometnom redaru. Zaposlenik pauka nije ovlastena osoba. On ne bi smio fotografirati vozila. njegovo je samo da preveze vozilo. i da,,,,sirina slobodnog prostora je 5.30m a minimalno mora bidi 4m
  6. Prometni redar je ocevidom ili propisanim tehnicki uredjajem za nadzor utvrdio da je vozilo XY 123 AJ bilo zaustavljeno na nedozvoljenom mjestu, cl.78.st.1. Mene konkretno intreresira pojam.....sto se smatra " propisani tehnickim uredjajem za nadzor " ? Hvala na odgovoru!
  7. A dal ovo pravilo vredi i ako posada pauka uslika vozilo i sliku posalje elektronickom postom prometnom redaru? I on na osnovu te slike im da odobrenje za premjestanje vozila. ( čl.78.št.1. ZOSPCa ) Da bi se radilo o ugrozavanju, vozilo bi moralo stvarati guzvu ili na tom dijelu ceste bi se miralo voziti vecom brzinom, te bi vozila morala kociti da propuste vozila iz suprotnog pravca.
  8. Ja sam dosao 1 minutu prije nego im je prometni redar dao suglasnost za premjestanje vozila. I sad me traze da im platim pokusaj 😁
  9. Dakle ... 21.stoljece i ne priznaju elektronicku postu Mogli su me traziti da im posaljem i golubom pismonosom
  10. Molio bih ako mi netko moze pojasniti. Dobio sam od prometnog redarstva da se ocitujem tko je koristio moje vozilo. I sve je to oK. Medjutim, nije mi jasno zbog cega popunjeni obrazac moram im poslati iskljucivo preporucenom postom ili osobno dok uplatnicu o placenoj novcanoj kazni mogu i preko emaila? Zar se ne moze i onaj obrazac poslati preko emaila? New Doc 2019-10-09 07.38.23.pdf
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija